dissabte, 23 de març del 2013

Independència Carme Forcadell dóna una repassada a Joan Carles Girauta

L'advocat proper a C's acusa l'ANC de poc plural, quan en realitat hi ha des de membres d'Unió a la CUP passant per CDC, el PSC i ICV

Nerea Rodríguez
Carme Forcadell i Girauta
 
La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha donat avui una bona repassada a l’advocat Joan Carles Girauta, proper a C’s, qui ha acusat l’ANC de poc plural, rebent la contundent resposta de Forcadell qui ha preguntat a Girauta: “Des d’Unió democràtica fins a la CUP no és plural?” “Tenim membres de CDC, d’UDC, del PSC i d’ICV, dels que no en tenim, com a mínim declarats, són del PP i de C’s. Això per nosaltres és plural, perquè si mires el Parlament són 104 contra 28”.

Girauta ha continuat però carregant contra Forcadell i l’ANC afirmant que “vostès no representen ni a l’Assemblea de Catalunya, ni a Catalunya, es representen només a si mateixos”. I ha afegit: “Una altra cosa és que el president de la Generalitat cometés l’error de donar a l’ANC una representació que corresponia al Parlament. Aquest error però el senyor Artur Mas l’està corregint”.

En el moment que Girauta ha finalitzat la seva argumentació, Forcadell ha replicat: “Estic absolutament en desacord amb el que ha dit”. I ha explicat a Girauta que l’ANC se sent hereva de l’Assemblea Nacional de Catalunya, i que l’Assemblea no representa al poble de Catalunya sinó als membres que hi participen, i ha continuat: “Nosaltres no volem de cap manera substituir al Govern, de fet en els nostres estatuts ja consta que mai serem un partit polític ni ens presentarem a les eleccions”.

Durant la tertúlia en el programa ‘Migdia’ de 8TV, i on també hi han participat els periodistes Marta Lasalas i Rafael Nadal, Girauta també ha vaticinat “una consulta sobre la independència de Catalunya Mas ja no la convocarà”, assenyalant que “naturalment que sacrifiquen els objectius de la consulta sobiranista. Una altra cosa és que li diguin dret a decidir a una consulta sobre un pacte fiscal o sobre si tenim dret al dret a decidir”.