dimarts, 5 de març del 2013

Hugo Chávez s'ha mort

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, s'ha mort. Així ho ha anunciat el vice-president, Nicolas Maduro, que abans havia acusat els Estats Units d'una conspiració i d'haver causat el càncer que ha acabat amb la vida de Chávez.
Maduro havia acusat 'l'enemic', en una referència implícita als Estats Units, de l'empitjorament de salut de Chávez, que va ser operat l'11 de desembre a Cuba i des de feia unes quantes setmanes patia una insuficiència respiratòria. Maduro ha demanat que s'investigui i ha parlat d'una conspiració per a causar la malaltia a Chávez. Maduro ha comparat la malaltia de Chávez amb la que va patir el president palestí, Iàsser Arafat, que podria haver mort víctima d'un enverinament.

En un discurs televisat, Maduro ha apuntat que el Govern té pistes que Chávez hauria estat atacat pels 'enemics de la pàtria' amb la malaltia que té i que el manté convalescent des que va ser operat a l'Havana el mes de desembre passat. Maduro ha assegurat que el govern no té cap dubte que podrà conformar una comissió científica per aclarir si Chávez ha estat atacat pels 'enemics de la pàtria.'

http://www.vilaweb.cat/noticia/4091795/20130305/hugo-chavez-mort.html