dimecres, 13 de març del 2013

Cop de força del dret a decidir

El PP i C's carreguen contra la "complicitat separatista". CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA fan costat a negociar la consulta i lla CUP s'hi abstè perquè no hi confia

 

La votació de la resolució defensada pel PSC. Foto: Oriol Campuzano
El plenari d'aquest matí en el moment de la votació. Foto: Parlament

El Parlament ha tornat a votar a favor del dret a decidir dels catalans. La proposta presentada pel PSC, que reclama la convocatòria d'un referèndum de manera pactada amb l'Estat i respectant la legalitat, ha obtingut el suport de CiU, ERC, ICV-EUiA, el vot en contra de PPC i C's i l'abstenció "incrèdula" de la CUP.

Un text que va ser presentat en el seu dia per CiU al Congrés espanyol amb el suport de gairebé tots els diputats del PSC, llevat de Carme Chacón, i que va provocar un autèntic cisma entre socialistes espanyols i catalans.

"Benvinguts al camí sensat per aconseguir el dret a decidir", ha destacat el president del grup socialista, Pere Navarro, que ha volgut destacar els 104 diputats favorables a la resolució que han presentat.

Des d'ERC, Marta Rovira ha preguntat al PSC què farà quan s'adoni que no hi ha voluntat de negociar per part de l'Estat, i l'ha instat a posar-se al costat de la voluntat del poble. "No supeditarem la consulta a la voluntat de l'Estat", ha sentenciat Rovira. Un detall destacable ha estat que el president Artur Mas no ha entrat a l'hemicicle durant el debat fins que no s'ha registrat la votació, abstència que ha moltestat a Navarro.

http://www.naciodigital.cat/noticia/52730/cop/forca/dret/decidir