dissabte, 26 de gener del 2013

SI intenta reiventar-se "Esperem que CIU I ERC no tornin a fer boicot"


Aquest dissabte celebra el seu congrés extraordinari a Vic després de la desfeta electoral. Jaume Jaume, candidat alternatiu a la secretaria general a la que també ostenta Uriel Bertran

Uriel Bertran, Alfons López Tena, Núria Cadenes, Isabel Clara-Simó i Santiago Espot, els cinc primers de la llista de SI per Barcelona. Foto: Patricia Mateos

L'ex-número tres per Barcelona de SI a les passades eleccions al Parlament, Núria Cadenas, encapçala la candidatura per presidir la direcció de la formació independentista que sorgeixi del congrés que se celebrarà avui a Vic amb la intenció de mantenir la supervivència de la marca. Una congrés que no s'albira del tot tranquil. De fet, els crítics volen fer que Uriel Betran i Alfons López Tena facin un pas al cantó. Per això, algunes candidatures alternatives es dirigeixen a competir als càrrecs als quals els exdiputats es postulen. És el cas de Jaume Jaume que es presenta a secretari general.

Així Cadenes, que ha coordinat la nova ponència política, es presenta a ocupar el càrrec de Toni Strubell que es retira de la primera línia orgànica del partit. Com a número dos de la formació, el candidat és Uriel Bertran que aspira repetir com a secretari general, amb certa contestació per les bases. L'ex-cap de files del partit, Alfons López Tena, optarà a la secretaria de Política Institucional per fer "el seguiment jurídic del procés d’autodeterminació", i s'incorpora com a candidat a Organització i Finances, Roger San Millán.

Bruno Díaz, com a responsable de Polítiques Sectorials; Núria Coral com a secretaria d’Estudis i Programes; Conxita Bosch secretària nacional d'afers Internacionals; Jordi Anento, com a responsable de formació són els altres noms de la candidatura.

A l'espera de com reaccionen els crítics, la llista de Cadenas podria trobar-se amb certes dificultats per imposar la totalitat dels noms.


http://www.naciodigital.cat/noticia/51116/si/intenta/reiventar-se