dijous, 3 de gener del 2013

Nomenclator Dues mil signatures perquè la plaça Espanya es digui Moisès Broggi



Broggi i la seva esposa.
Broggi, amb la seva esposa, en una imatge d'arxiu del 2008 
quan va ser nomenat fill adoptiu del Port de la Selva.

L’alcalde Barcelona va prometre un carrer al prestigiós cirurgià, però no va concretar quin
Maria Coll
La demanda dirigida a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, perquè la plaça Espanya de Barcelona passi a nomenar-se a partir d’ara doctor Moisès Broggi, en honor al cirurgià mort el passat 31 de desembre, ja compte amb més 2.300 signatures, segons la campanya iniciada a internet.

Els motius dels signants per donar suport a aquesta iniciativa són ben diversos, però tots destaquen l’humanisme i l’amor per la pàtria del metge. "És important canviar el nom d'Espanya, que porta tres segles maltractant-nos, pel nom d'una persona que ha lluitat en positiu per Catalunya i per la seva gent. Per tant, canviar el nom de Plaça d'Espanya a Plaça de Moisès Broggi, seria un punt qualitatiu que guanyaria Barcelona", diu un com a exemple.

De fet, l'alcalde de Barcelona, en la visita a la capella ardent de Broggi, ja va prometre que la ciutat dedicaria un carrer al prestigiós cirurgià. "És lògic, s'ho mereix", va dir, però en cap moment va concretar quin. Ara, els ciutadans, des d’internet, li fan una proposta.