dijous, 10 de gener del 2013

Navarro considera un “frau democràtic” que es nomeni cap de l’oposició a Junqueras



La decisió presa per De Gispert aplica el que determina la llei sobre la regulació d’aquesta figura
 
Albert Ribas

La decisió presa ahir per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, on va nomenar a Oriol Junqueras cap de l’oposició no ha estat ben rebuda per Pere Navarro. El líder del PSC l’ha qualificat de “frau democràtic”.

La posició dels socialistes és que el pacte de legislatura firmat entre ERC i CiU desacredita el cap de files republicà al Parlament per ocupar aquest càrrec. La demanda feta pel PSC el passat 21 de desembre, on va demanar que fos Pere Navarro qui ocupés aquest càrrec, només va ser recolzada parcialment per ICV-EUiA, ja que els ecosocialistes van apostar per deixar vacant la plaça.

Cal recordar que la decisió de la presidenta del Parlament simplement aplica el que determina la llei 13/2008 de la presidència de la Generalitat i del govern. El primer punt sobre la regulació de la figura del cap de l’oposició estableix el següent: “És cap de l'oposició el diputat o diputada que exerceix la presidència del grup parlamentari de l'oposició amb més escons al Parlament. L'empat a escons, si n'hi ha, es resol a favor del grup que hagi obtingut més vots a les eleccions”.