dijous, 10 de gener del 2013

L'Ajuntament de Gallifa anuncia que ha trobat un truc legal per mantenir l'estelada sense vulnerar la llei espanyola



Respon així a un requeriment de la delegació espanyola a Catalunya en què se'ls demana que onegi la bandera espanyola a la façana del consistori

Requeriment de la delegació del govern espanyol a l'Ajuntament de Gallifa perquè onegi la bandera espanyola al balcó

L'Ajuntament de Gallifa (Vallès Occidental) assegura haver trobat un truc legal per mantenir l'estelada a la façana del consistori, sense vulnerar la llei de banderes espanyola, i obviar la bandera espanyola. Jordi Fornas, l'alcalde per Solidaritat Catalana per la Independència d'aquesta petita població de poc més de 200 habitants, ha explicat a l'ARA que aquest divendres donarà tots els detalls sobre la forma legal que, assegura, els permetrà mantenir "en el lloc d'honor que li pertoca l'ensenya Catalana, així com la bandera estelada". El municipi vallesà respondrà així a un requeriment de la delegació espanyola a Catalunya en què se'ls demana que onegi la bandera espanyola a la façana del consistori.


L'Ajuntament de Gallifa va rebre el passat 30 de novembre un requeriment de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, en què se'ls demanava que onegés la bandera espanyola a l'edifici consistorial. Fins a aquell moment, a la façana de l'ajuntament només hi onejaven la senyera, l'estelada i la bandera local de Gallifa.
Ara, l'ajuntament assegura que, després d'estudiar detalladament la legislació espanyola sobre l'ús de les banderes en edificis públics, ha trobat la fórmula legal que els permetrà mantenir l'estelada al balcó. L'alcalde Jordi Formas, que demanarà en donarà tots els detalls, anima a tots els municipis catalans declarats "territori català lliure" o adherits a l'Associació de Municipis per la Independència, que hagin estat requerits per la delegació del govern espanyol, a fer el mateix que l'ajuntament de Gallifa.

http://www.ara.cat/politica/LAjuntament-Gallifa-mantenir-lestelada-espanyola_0_844715663.html