dimarts, 29 de gener del 2013

La consulta serà vinculant "en termes democràtics" i que s'haurà d'acatar

Homs recorda que el referèndum de l'OTAN no tenia efectes jurídics però sí que va tenir conseqüències


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avisat aquest dimarts que la consulta que acabi convocant Catalunya, al marge del marc legal que l'empari, serà vinculant "en termes democràtics" i que s'haurà d'acatar. "El que ens estem plantejant és donar la veu a Catalunya i fer-ne cas, sigui quin sigui el resultat. És evident que un no munta tot aquest sidral per fer una consulta i dir, en funció del resultat, que no li va amb ell", ha argumentat en roda de premsa, on ha recordat que el referèndum de l'OTAN no tenia efectes jurídics, per exemple, però sí que va tenir conseqüències polítiques. "Si es munta una consulta és per després acatar el resultat", ha insistit.  


Espanya no pot aturar el camí cap a l'estat propi

Homs no ha concretat que voldria dir exactament acatar el resultat i quines serien les accions que portaria a terme el Govern en cas d'una victòria del 'sí'. Això sí, ha insistit un cop i un altre que aquest procés ha de ser "vinculant en termes democràtics", és a dir, que el Govern no pot ser aliè al resultat de la consulta i ha d'actuar en conseqüència. "No muntarem una consulta per després fer el contrari del que diu el poble", ha remarcat.
 
Així va passar, per exemple, amb el referèndum de l'OTAN, que no tenia efectes jurídics però tothom tenia la percepció que la decisió que es prengués allà és la que després aplicaria l'Estat.