dimecres, 9 de gener del 2013

I ara què? Sr Duran i Lladre?



uran va dir l'any 2000 que dimitiria si hi havia finançament il·legal a Unió

Informació d'El País







El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, va assegurar al novembre de l'any 2000 -com recollia El País- que estava disposat a dimitir del seu càrrec si al final es demostra que el seu partit es va finançar de forma irregular a través dels fons de formació ocupacional.

En una entrevista al programa La Ventana de la Cadena Ser, el dirigent democristià va manifestar que UDC no es pot finançar només amb les quotes dels militants o les assignacions corresponents als resultats electorals, pel que rep aportacions de persones particulars, "però això no implica", ha precisat, "que aquest finançament, que és perfectament legal, doni pas a un finançament irregular que sigui rebre més diners del que permet la llei. O igual o menor diners del que permet la llei, però a canvi que des determinat lloc de l'administració se li faci un tracte de favor a aquesta persona. Aquesta darrera eventualitat és la que nego rotundament".

Duran va denunciar llavors que en el rerefons del cas Pallerols podia haver un intent de perjudicar políticament. "És evident que hi ha un context polític que permet deduir i presumir, i de vegades amb alguna prova, que en la mesura que es privi que les idees i les propostes de Duran arribin als ciutadans de Catalunya, molt millor, no? per què? perquè hi ha una part important del país, permeteu-me ser immodest, que entén que jo podria ser un bon candidat de futur", va afegir.



Per la seva part, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va afirmar aquest dilluns que "jo penso que el meu partit s’ha finançat de forma legal, sempre. El cas Pallerols és un tema que ha durat molts anys i el que voldria és que s’acabés d’una vegada, perquè això crema les persones i les institucions i es fa difícil d’explicar”.
En aquest sentit, en delcaracions a TV3 va expressar que "a vegades és pitjor la pena del telediari que no la pena de veritat, perquè les notícies queden en l’ànim de la gent, en el subconscient de la gent”.
Finalment va dir que "crec en la justícia i voldria que la justícia, en aquest cas, la lentitud que ha tingut en aquests anys, ara la pugui resoldre tan aviat com sigui possible i es pugui saber la veritat”.

Petició per que Duran i Lleida plegui nomes falten 1999 signaturas : http://www.change.org/es/peticiones/converg%C3%A8ncia-i-uni%C3%B3-que-plegui-el-sr-duran-i-lleida