dimecres, 9 de gener del 2013

Junqueras demana responsabilitats polítiques a Duran pel 'cas Pallerols'



Recorda, en al·lusió al líder d'Unió sense citar-lo, que "els màxims responsables" del partit van dir que dimitirien "si hi ha malversació"

El líder d'ERC subratlla que l'acord amb la fiscalia que evita la presó als condemnats "dóna una imatge penosa" dels càrrecs públics


EL PERIÓDICO / Barcelona El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat responsabilitats polítiques a Duran davant la constatació del desviament de diner públic per part dels membres del partit imputats en el 'cas Pallerols', que han admès els fets i han evitat la presó després d'arribar a un acord amb la fiscalia. "Hi ha d'haver responsabilitats, sobretot perquè els màxims responsables polítics d'aquest partit", ha remarcat, "van dir que, si es demostrava la malversació, assumirien responsabilitats polítiques". "Doncs que les assumeixin", ha sentenciat en una entrevista al programa 'El matí a 4 bandes' de Ràdio 4.

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, es va mostrar el 2000 disposat a dimitir si al final es demostrava que el partit democristià s'havia finançat de forma irregular. L'acord que ha evitat el judici estableix la devolució a la Generalitat per part d'Unió de 388.000 euros que van malversar els condemnats. Un acord que a Junqueras li sembla "fatal", tal com ja va avançar aquest dimarts a la nit en el seu compte de Twitter.
Segons ha subratllat el líder d'ERC aquest dimecres a l'emissora, l'acord amb la fiscalia "dóna una imatge penosa de la cosa pública". "És evident", ha dit, que qui exerceix un càrrec públic "hauria de fer-ho de forma impol·luta, neta i transparent". "Que hi hagi un acord amb la fiscalia per evitar que el judici vagi fins al final quan algú malversa em sembla fatal", ha insistit. "¿Com podria ser que la gent no tingués una mala imatge dels polítics?", s'ha preguntat.
Junqueras ha rematat titllant d'"al·lucinant" que hi hagi persones que "segueixen votant" partits que tenen "centenars de càrrecs públics" imputats en casos per malversació de fons públics, "fonamentalment", ha dit, populars i socialistes. "Em sembla sorprenent que la gent els segueixi votant".

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/junqueras-demana-responsabilitats-politiques-unio-duran-cas-pallerols-malversacion-2289787