dissabte, 1 de desembre del 2012

Polèmica per la data del referèndum

ERC matisa la proposta de celebrar la consulta en deu mesos i Mas assegura que Junqueras ni li va esmentar aquesta data. Ambdues bandes vindiquen discreció

Mas i Junqueras, durant l'homenatge a Víctor Torres al Palau de la Generalitat Foto: Patri Mateos

Correcció del tret disparat ahir dijous per la número dos d'ERC, Marta Rovira, apostant per celebrar el referèndum d'independència el setembre de 2013, és a dir, d'aquí a deu mesos si així ho acordaven amb CiU. Una data que el president de la Generalitat, Artur Mas

Rovira després de la polèmica aixecada i a la vista de la sorpresa de CiU davant la proposta, ha matisat que "només constatava que a finals de 2013 s'haurien esgotat tots els instruments legals interns per a convocar referèndum", una situació que permetria acollir-se  al dret internacional per celebrar-ho però "sense especificar el quan". De fet, ERC aposta per celebrar el referèndum el 2014 d'acord amb el concurs internacional, seguint el full de ruta que marca el programa electoral dels republicans.

Per altra banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que en la reunió dinar que va mantenir aquest dimecres amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, aquest no li va esmentar cap data ni aquest termini.

Mas en la compareixença en la que ha comunicat formalment l'obertura de les converses amb ERC per un pacte de governabilitat, no ha volgut entrar a fons en aquesta proposta que veu originades en el "joc de declaracions i contradeclaracions" que el mateix Mas ha reconegut "no llegir".

En la mateixa línia, s'ha manifestat ERC que no oferirà cap valoració formal de la compareixença del President Mas perquè els republicans "s'han compromès a la discreció". Poc marge per les polèmiques. Així estan les coses perquè, en principi, tot ha de sortir bé.