dissabte, 1 de desembre del 2012

La CUP recorda a ICV que si vol col·laborar purgui el tripartit

Herrera veu la Candidatura d'Unitat Popular per articular una alternativa d'esquerres i Fernández li recorda "la gestió de Joan Saura a Interior"

Saura, amb el cap de la BRIMO. Foto: Jordi Font Foto: Jordi Font

La irrupció de la CUP al Parlament amb tres diputats és, sense cap mena de dubte, un dels fenòmens més destacables del 25N. Gairebé 130.000 vots recollits que han despertat cert recels entre les forces d'esquerres de Catalunya. De fet, els candidats d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i d'ERC, Oriol Junqueras, són els que més, i els únics, s'han afanyat a felicitar personalment el cap de llista de la CUP,David Fernández, pels resultats registrats .

Però més enllà de la cortesia professional, ja han començat els primers estira-i-arronsa entre aquests líders de l'esquerra catalana. El primer en obrir foc ha estat l'ecosocialista Joan Herrera que a través del programa Polièdric de Catalunya Informació demanava a la CUP unir esforços parlamentaris per fer front a les polítiques "d'austeritat dogmàtica i capitalisme salvatge". De fet, Herrera obria la porta a un front unitari per construir alternativa d'esquerres des del Parlament. "La col·laboració serà tant intensa i estreta com ells vulguin", assegurava el cap de files ecosocialista.

La resposta per part de la CUP no s'ha fet esperar. Aquest divendres, el mateix David Fernández al també programa Polièdric, ha recordat la gestió de Joan Saura al capdavant d'Interior com un avís de què el camí de la col·laboració serà llarg. "No va prohibir mai les pilotes de goma", ha explicat com exemple Fernández. Per la CUP, col·laborar amb les altres forces de l'esquerra catalana passa per restablir la confiança que es va perdre en la gestió dels governs tripartits.