divendres, 14 de desembre del 2012

Mas i Junqueras es reuneixen aquesta tarda per formalitzar l'acord



Fonts de les negociacions confirmen que hi haurà acord per garantir estabilitat al Govern de CiU i realitzar el referèndum abans d’acabar el 2014


El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, es reuniran aquesta tarda per tancar un acord definitiu entre CiU i ERC que garanteixi la governabilitat. Tot i que els dos líders hauran de solucionar encara alguns serrells sobretot, en l'àmbit fiscal i la consulta, tal i com va informar el directe!cat, l’escull de posar data al referèndum ha quedat superat amb contactes directes entre Artur Mas i Oriol Junqueras, tots dos són conscients que la consulta és decisiva i no es pot perdre el temps, perquè Catalunya necessita la independència per sobreviure com a país.
El govern espanyol fa dies que ha iniciat el joc brut per fer fracassar les aspiracions de Catalunya

Tant Mas com Junqueras saben que el Govern Espanyol fa setmanes que ja ha començat el joc brut contra Catalunya i per respondre a la lamentable actitud d’Espanya cal un govern estable i que posi rumb a tota maquina a la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya d’anar cap a l’estat propi.

Augmentar la fiscalitat per estalviar al màxim retallar

Des d'ERC es demana a CiU un increment de la pressió fiscal que eviti al màxim les retallades en el capítol social. Entre les mesures proposades, destaca un impost per a les nuclears, l'eurovinyeta i recuperar l'impost de successions. Els republicans asseguren que CiU ha acceptat la major part de les seves propostes.