divendres, 14 de desembre del 2012

ICV es fa l'independentista


La formació ecosocialista explica el seu full de ruta per celebrar la consulta

Joan Herrera, amb diputats d'ICV, al Parlament


El president d'Iniciativa, Joan Herrera, ha presentat una proposta sobre dret a decidir i ha retret a ERC que utilitzi la data de la consulta "com a moneda de canvi" per pactar amb CiU l'estabilitat del pròxim Govern de la Generalitat.
En una roda de premsa al Parlament, el líder ecosocialista ha instat a la resta de formacions polítiques a arribar "un acord nacional pel dret a decidir, un full de ruta compartit". "Emplacem a CiU i a ERC a convocar totes les forces perquè aquest procés el fem entre tots" i, en aquest sentit, ha afegit que "cal obrir una taula de negociació bilateral amb l'Estat".
Herrera, que ha posat d'exemple els processos d'Escòcia o el Quebec, creu que la consulta només tirarà endavant si hi ha un ampli conscens dins la societat catalana i ha advertit de la necessitat que els agents socials de Catalalunya se sumin al full de ruta per "carregar-nos de raó" per poder exercir el dret a decidir.
Finalment, el líder d'ICV ha defensat que "el procés ha d'anar acompanyat de la lluita contra la fragmentació social" i ha dit que un dels objectius de la formació per a aquesta legislatura és "el fi de les polítiques d'austeritat".