dissabte, 29 de desembre del 2012

La profecia de Josep Pla: Rubalcaba vol parlar amb Rajoy per frenar el procés català



el f.d.p nº 2 de espanya
El secretari general del PSOE admet tenir una “coincidència de fons evident” amb el PP sobre la independència
Nerea Rodríguez
Deia l'escriptor i periodista Josep Pla que “el que més s'assembla a un espanyol d'esquerres és un espanyol de dretes”. I avui ho ha confirmat el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, quan ha admès que té una "coincidència de fons evident" amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pel que fa la independència de Catalunya.

"No em cauen els anells en reconèixer que hi ha una coincidència bàsica de fons evident. Tant el PP com el PSOE estem contra la independència de Catalunya, volem que Espanya sigui com és ara i que Catalunya segueixi formant part d'Espanya", ha subratllat Rubalcaba en la roda de premsa de balanç de l'any polític.

Així, el lider dels socialistes espanyols s'ha mostrat disposat "a parlar amb el PP per abordar la fractura territorial de Catalunya”. Rubalcaba ha precisat però que la posició del PSOE sobre Catalunya "ha estat ben diferent" a la del PP en els darrers anys i ha mostrat la seva disposició a dialogar, "no només amb el PP sinó amb la resta de partits per abordar un tema que, no podem enganyar-nos, és un problema i que no anirà a menys", ha afegit.

El secretari general del PSOE ha definit la consulta com "una fulla de ruta impossible" i "inassumible" i l'ha definit com "un projecte que camina cap a la confrontació a no ser que entre tots ho impedim".

Descarta trencar amb el PSC

D'altra banda, Rubalcaba ha descartat trencar amb el PSC per les discrepàncies sobre la consulta, sobre la qual els socialistes catalans ja van anunciar que s'abstindrien si es tracta d'un procés "legal i acordat". El dirigent socialista ha dit que els uneixen més coses que no els separen amb el PSC. "Som socialistes, estem junts, el PSOE i el PSC no volem la independència per a Catalunya", ha argumentat Rubalcaba, que ha deixat clar que "dos no trenquen si un no vol".

Sobre la possibilitat que el PSOE pogués presentar un recurs al Tribunal Constitucional si es convoqués la consulta, Rubalcaba ha dit que només hi acudiran "si hi ha motius". "El TC està per garantir drets dels ciutadans. Si hi ha alguna raó per a la inconstitucionalitat el dia següent serem allà amb les signatures", ha comentat.