dimarts, 18 de desembre del 2012

Espanya, quatre segles de persecució del català


El CCN ha fet un informe molt ben documentat sobre la persecució de la llengua catalana al llarg dels últims quatre segles, i l’ha fet arribar a tots els parlamentaris


El Cercle Català de Negocis ha elaborat un informe sobre la persecució de la llengua catalana al llarg dels darrers quatre segles i l'ha fet arribat a tots els partits amb representació al Parlament de Catalunya. L’informe demostra que l’objectiu final dels poders espanyols és fer desaparèixer el català o transformar-lo en una relíquia folklòrica i residual, el document arrenca de 1715 i mostra com al llarg del segle XVIII la persecució és una constant i es troba recollida en nombrosos documents i com és manté viva durant tot el segle XIX i també durant el segle XX, amb especial cruesa durant el franquisme, i com fins i tot aquesta obsessió malaltissa per anorrear el català es manté amb la recuperació de la democràcia i arriba fina els nostres dies.
 Un document sintètic però altament clarificador de com Espanya trepitja sistemàticament el català

El CCN fa un repàs als quatre segles de persecució del català i mostra com tots els règims espanyols han perseguit el català i han intentat imposar el castellà des de l’absolutisme monàrquic, les dictadures, i els governs democràtics de dretes i d’esquerres, i com el català continua essent perseguit avui dia i , segons vaticina el CCN, continuarà sent perseguit mentre Catalunya no esdevingui un Estat.

La roïnesa del Borbó  vers el català plasmat en un petit discurs

El document del CCN recull la intervenció del Rei Juan Carlos I en un lliurament del Premio Cervantes:

“Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro, ... a nadie se obligó nunca a hablar en castellano, ... fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo, por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes”

http://www.directe.cat/noticia/266388/espanya-quatre-segles-de-persecucio-del-catala

2 comentaris :

Anònim ha dit...

la llengua serà l'única cosa que no ens podran arrabassar (lolín)

Rosa Mary ha dit...

Si en 300 anys no han pogut mai podran