dimarts, 11 de desembre del 2012

Duran veu prioritari trobar un marc legal per a la consulta



Considera que la petició d'ERC de fixar-ne la data abans de signar cap acord hauria de ser secundària

 

Video : http://www.antena3.com/videos-online/noticias/espana/duran-lleida-hemos-dejado-huerfanos_2012121100018.html


El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que la petició d'ERC de fixar una data per al referèndum seria com posar l'arada davant dels bous. Des del seu punt de vista, primer s'ha de fixar quin marc legal haurà de donar-li validesa, i després establir-ne la data. "CiU no s'ha de sotmetre a la condició que posa ERC de fixar una data per a la consulta", ha assegurat avui en una entrevista amb Antena 3, en què ha prosseguit: "El que s'ha de fer és buscar el marc legal que empari la consulta, i quan tinguem el marc legal fer la consulta."


Duran ha assegurat que ell no és cap "destorb" per signar un pacte entre CiU i ERC, bàsicament perquè no hi ha cap altre possibilitat d'acord. "Com que només queda ERC, s'ha d'intentar amb ERC", ha indicat.

Ara bé, tot i remarcar que ell no és "obstacle", ha opinat que aquest pacte ha de complir unes determinades condicions, i considera que tampoc no s'hauria de tancar ja la pregunta, sinó que s'hauria d'acordar un cop hi hagi possibilitat legal de convocar-la.

En tot cas, ha remarcat que no serveix parlar amb ERC només de la consulta, sinó que s'ha d'abordar també la crisi i el dèficit, que en part creu conseqüència de l'herència del tripartit, i per tant també dels republicans, ha remarcat. "ERC ha de garantir l'estabilitat pressupostària i no simplement la convocatòria d'una consulta", ha insistit.

Tot i opinar que les converses "van pel bon camí", ha afegit que no entén què vol dir el vicesecretari de Comunicació d'ERC, Oriol Amorós, quan avisa que no hi ha d'haver cap repercussió social dels ajustos. "Ja m'explicarà de quina manera pot fer això", ha ironitzat.

CiU no acceptarà res que sigui "delirant"

Quant a les propostes d'increment d'ingressos d'ERC, ha explicat que hi ha algunes que CiU no comparteix, però d'altres sí que s'hauran d'acceptar, i fins i tot potser la federació les hagués hagut d'aplicar si hagués guanyat les eleccions amb més majoria. En qualsevol cas, s'ha mostrat segur que CiU no acceptarà res "que sigui delirant", tot i que sí que hi haurà d'haver algun ingrés més.

Pel que fa a l'anàlisi del resultat electoral, s'ha queixat que alguns, també CDC, el facin responsable de la davallada de la federació. Al seu parer, això no se sosté i hi ha altres raons que justifiquen el resultat. "Em dol que no hi hagi la més mínima autocrítica i es despatxi el resultat electoral dient que el responsable és Duran", ha dit.

Duran ha opinat que CiU ha deixat orfes molts catalanistes que no són independentistes i que no va interpretar bé la manifestació, perquè tots els que van sortir al carrer no ho feien perquè volguessin un estat propi. A això li ha sumat el fet que CiU ja tingués molt vot prestat l'any 2010. Pel que fa a la anticipació electoral, ha dit que no sap si va ser un error, però en tot cas l'ha compartit.

Això sí, també ha concedit que "alguna cosa haurà fet ell en precampanya i campanya que ha tingut alguna incidència negativa". S'ha referit així a unes declaracions seves en què deia que a Catalunya no hi ha una majoria independentista i avisava que seria pràcticament impossible continuar a la UE.

Sobre les informacions que vinculen Artur Mas i Jordi Pujol amb comptes corrents a paradisos fiscals, el líder d'UDC ha remarcat que si el primer esborrany que va publicar el diari El Mundo no existeix, tampoc ara té perquè creure's que hi hagi més informació. En tot cas, ha dit que es creu Mas i Pujol i ha demanat presumpció d'innocència. I el mateix per a Oriol Pujol i la seva relació amb el cas de les ITV.

http://www.naciodigital.cat/noticia/49728/duran/veu/prioritari/trobar/marc/legal/consulta