dimarts, 4 de desembre del 2012

Comença la negociació

Oriol Junqueras i Oriol Pujol Foto: Maria Pujol

Oriol Pujol confirma que aquest dimarts s'han encetat les trobades formals entre CiU i ERC per articular un acord de governabilitat



"L'objectiu de la negociació entre CiU i ERC és, per una banda, l'estabilitat pel dia a dia de la legislatura i, per altra banda, garantir l'exercici del dret a decidir". Aquest són els dos elements materials que configuren l'ordre del dia de les negociacions entre convergents i republicans per articular un pacte de governabilitat entre les dues formacions. I, un tercer aspecte de caràcter formal però que obsessiona els implicats és la discreció. Així ho ha explicat aquest vespre el secretari general de CDC i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, que no dóna per tancat que els republicans entrin a Govern.

Les negociacions segons diverses fonts estaran instituïdes per tres comissions, una institucional, una pressupostària i una tercera exclusiva sobre el referèndum. Per part d'ERC hi participaran la número dos del partit, Marta Rovira, el secretari general adjunt, Lluís Salvador, el diputat Pere Aragonès, el secretari de política econòmica i del Treball, Albert Castellanos i la jurista Gemma Calvet. Per part de CiU, diverses fonts apunten la representació caurà principalment en Oriol Pujol, Francesc Homs, Josep Maria Pelegrí i Ramon Espadaler, dos de CDC i dos d'Unió.