dimarts, 4 de desembre del 2012

Revolta contra Wert

Govern, Somescola.cat, ERC i els sindicats criden a la mobilització contra la reforma educativa del ministre espanyol que vol tombar la immersió lingüística

La pancarta amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català' a la manifestació de dilluns 12 de Setembre d'ara fa un any Foto: ACN

Tots contra la reforma Wert. Aquesta és la consigna dels agents polítics i socials que han sortit aquest vespre en defensa de la immersió lingüística. Govern, Somescola.cat, ERC i els sindicats han reaccionat  mostrant el seu rebuig a l'esborrany de la reforma educativa del ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, que vol tombar la immersió lingüística relegant el català a quarta llengua de l'ensenyament.

Així, la plataforma d'entitats en defensa de l'escola catalana, Somescola.cat ha cridat els centres catalans, a través d'una carta que s'enviarà aquest dimarts, a mobilitzar-se contra la reforma i farà extensiva la crida a tota la societat civil, tot i que encara no ha concretat en quina forma es farà la mobilització. Josep Maria Cervelló, representant d'USTEC, creu que el projecte és una "irresponsabilitat" per part de l'estat que crea una situació "d'emergència".

El Govern confia en el rebuig social a la mesura i considera que la decisió de Wert supera totes les línies vermelles. Per la seva banda, els líders d'UGT i CCOO a Catalunya, han carregat amb duresa contra la proposta espanyola i han assegurat des del Palau de la Generalitat que els sindicats defensaran el sistema d'immersió lingüística. Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras ha estat molt taxatiu: "L'Estat espanyol ja no sap què més fer per humiliar-nos, referèndum quan més aviat millor. Sense estat no tenim futur".