dimarts, 29 de gener del 2019

Puigdemont trasllada a l'ex-primer ministre irlandès la situació política catalana



PROCÉS







El Nacional
Foto: @KRLS
Barcelona. Dimarts, 29 de gener de 2019




















El president Carles Puigdemont ha començat una visita de dos dies a Irlanda.
Aquest matí s'ha reunit amb l'ex-primer ministre d'Irlanda, Bertie Ahern, a Dublín. Tots dos han mantingut "una reunió cordial" a la capital irlandesa durant la qual han parlat sobre la situació política catalana i altres conflictes internacionals. L'ex-primer ministre irlandès que va firmar els Acords de Divendres Sant volia saber "de primera mà" quina és l'actual situació a Catalunya.



A través de les xarxes socials, Puigdemont ha explicat que s'ha reunit amb l'ex-primer ministre irlandès Bertie Ahern a Dublín. "Hem parlat sobre diverses qüestions internacionals, també del conflicte català", ha detallat.
















Després de la reunió, Puigdemont ha fet una visita amb
el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a l'olivera de Dublín que commemora el Tricentenari del 1714.



Puigneró es troba també de visita a Irlanda per mantenir diverses reunions sobre drets digitals i inversions a Catalunya. El conseller ha col·locat un llaç groc a l'arbre en record dels líders polítics empresonats.



Puigdemont visita aquest migdia el parlament irlandès on té previst reunir-se amb el grup parlamentari d'Amics de Catalunya. Al vespre farà una conferència al Trinity College de Dublín.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/carles-puigdemont-visita-irlanda_348972_102.html