dilluns, 4 de juny del 2018

La Fiscalia demana al Ministeri de l’Interior que multi Santiago Espot amb 90.000 euros



JUSTÍCIA ESPANYOLA







Catalunya Acció denuncia que volen fer passar el president de l'organització independentista per "violent, racista i xenòfob".








perNerea Rodríguez  
03/06/2018




El president de Catalunya Acció, Santiago Espot | Jordi Borràs



 




Després de l’absolució fa un mes del president de Catalunya Acció, Santiago Espot, en segona instància a l’Audiència Nacional amb motiu de la xiulada al rei espanyol Felip VI i a l’himne espanyol durant la final de Copa del 2015, ara la Fiscalia de l’Audiència Nacional demana a la Secretaria d’Estat de Seguretat que faci efectiva la multa de 90.000 euros que li va ser imposada el 29 de juliol de 2015 pels mateixos fets pels quals ha estat absolt penalment. Aquest expedient sancionador -que ara la Fiscalia demana reactivar- va ser aturat a instància de la Fiscalia General de l’Estat el 26 d’octubre de 2016 en el moment en que Espot va ser investigat pel Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional. En el seu escrit, la fiscal Ana Noé demanava al Ministeri de l’Interior que se suspengués aquest procés sancionador fins que finalitzés la resolució judicial del procediment judicial endegat contra l'activista independentista per injúries a la corona i ultratges als símbols d’Espanya.




Aquest divendres 1 de juny, i abans de tancar definitivament el procediment penal, la fiscalia demana al magistrat Vázquez Honrrubia, que va condemnar Espot en primera instància el passat 21 de desembre de 2017, que traslladi a la
Secretaria d’Estat de Seguretat la demanda per fer efectiu l’expedient sancionador contra Espot aturat fins avui. Tot i que la mateixa Sala de lo Penal de l’Audiència Nacional, en la seva sentència absolutòria del passat 4 de maig, afirmava que el “Manifest per la xiulada i Felip de Borbó i a l’himne espanyol” redactat el maig de 2015 pel president de Catalunya Acció -única acusació pel qual se’l va processar- era un “exercici legítim del dret fonamental de llibertat ideològica i de llibertat d’expressió, consagrats en els articles 16.1 i 20.1.a”, ara -denuncia Catalunya Acció- "la Fiscalia el vol fer passar per violent, racista i xenòfob, tal com recull la proposta de sanció que va fer en el seu dia la Comisión Estatal contra la violencia, el racismo, la xenofobia i la intolerancia".




Segons l'organització independentista, "l’absolució d’Espot del passat 4 de maig significava que, a partir d’aquell moment, qualsevol protesta cap al Borbó i cap a l’himne d’Espanya no suposava cap delicte al estar emparat per la llibertat d’expressió", i que això suposava "una victòria juridicopolítica de l’independentisme en tota regla, que Espanya i la monarquia borbònica no han pogut digerir". I afegeix Catalunya Acció: "Sobretot, a partir del fet que Santiago Espot ha estat l’únic processat per l’Audiència Nacional que va reconèixer els fets pels quals se’l acusava, va declarar sempre en català i es va negar en el seu judici a respondre a les preguntes del ministeri fiscal".




"La sentència absolutòria ja parlava d’aquesta sanció que estava aturada. Per tant, no és sorprenent que ara fiscalia demani activar-la al ministeri interior", ha valorat Espot en declaracions al Món. A més, opina que "volen impedir com sigui que el Borbó i l’himne espanyol sigui escridassat. No han pogut fer-ho per la via penal i ara ho volen fer a còpia de multes estratosfèriques". En aquest sentit, el president de Catalunya Acció creu que "sobretot, no poden permetre’s cap derrota davant l’independentisme" i que "per això reaccionen així".







Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/fiscalia-demana-al-ministeri-linterior-que-multi-santiago-espot-90000-euros