dissabte, 13 de setembre del 2014

Barcelona dóna la benvinguda al creuer més gran del món

A l'‘Oasis of the Seas' hi viatgen més de 6.300 passatgers i més de 2.300 membres de la tripulació

La capital catalana acollirà del 16 al 18 de setembre la fira Seatrade Med, el principal congrés del sector de creuers de la Mediterrània

13/09/14 17:23 - BARCELONA -


L'Oasis of the Seas', el creuer més gran del món junt amb l'Allure of the seas', aquest dissabte en el seu primer dia al Port de Barcelona Foto: ACN.


Dia històric al Port de Barcelona amb l'arribada aquest dissabte del creuer més gran del món l'Oasis of the Seas que per primera vegada surt de les aigües del Carib per navegar pel Mediterrani. Fa gairebé 362 metres d'eslora, 64 metres de mànega i 65 metres d'altura. L'interior es distribueix en 16 plantes on hi ha des d'un parc aquàtic fins a un camp de minigolf o un parc amb més de 12.000 plantes i arbres, entre d'altres. L'arribada del creuer de la companyia Royal Caribbean coincideix amb un cap de setmana gairebé de rècord pel que fa a trànsit de creueristes, on hi passaran gairebé 58.000. Al maig es preveu l'arribada del germà bessó de l'Oasis: l'Allure of the Seas.


Per primera vegada, l'Allure no només arribarà a la costa catalana, sinó que farà una temporada completa al Mediterrani i tindrà Barcelona com a port base. La idea és que realitzi creuers de set nits amb escales a Palma de Mallorca i els principals ports de la Mediterrània. Belén Wangüemert, directora general de Royal Caribbean a Espanya i França, assegura que l'elecció de la ciutat es deu a “l'atractiu” que té i a l'interès que desperta entre els seus clients potencials, la majoria dels Estats Units.

Tot i així, Wangüemert calcula que un 20% del passatge serà de l'Estat espanyol. Un fet que comença a ser visible aquest dissabte a l'Oasis of the Seas amb l'entrada de creueristes, molts dels quals parlaven català. És el cas de l'Enric Pinto, que amb la seva dona han deixat per uns dies Manresa per embarcar-se en aquesta aventura. “Fa un any i mig que vaig fer les reserves, al mes de març del 2013, com em vaig assabentar que venia ja la vaig fer”, ha explicat Pinto.

L'Oasis of the Seas surt aquest mateix dissabte del port de la capital catalana i farà, d'anada i tornada, dos creuers de cinc nits on també s'aturarà als ports de Civittavecchia i Nàpols. Posteriorment farà un tercer creuer rumb a Rotterdam –on s'aprofitarà per fer una inspecció tècnica–, i després tornarà a costes espanyoles fent parada a Vigo per després tornar, a mitjans d'octubre, al Carib.
La setmana dels Creuers
El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha aprofitat l'arribada del gran creuer per fer-hi una visita en la que serà una de les setmanes més importants per a la ciutat en termes de creuers. I és que la capital catalana acollirà del 16 al 18 de setembre la fira Seatrade Med, el principal congrés del sector de creuers de la Mediterrània. Comptarà amb la presència de més de 3.000 directius, professionals i experts de la indústria creuerística de tot el món i el recinte de Fira Gran Via estarà omplert per uns 200 expositors.
Impacte Econòmic
El fet que és la primera vegada que el Seatrade Med se celebra en una ciutat de l'estat espanyol, afegeix, segons Cambra, importància a la cita, que ja ve amb el preludi de luxe de l'arribada de l'Oasis of the Seas. Citant dades de Turisme de Barcelona, Sixte Cambra ha assenyalat que les tres escales que faci aquest mes el creuer deixaran un impacte econòmic de 4 milions d'euros. “Pensem en les 25 escales que farà l'any vinent de l'Allure, fet que potencia aquesta aportació a l'economia de la ciutat”, ha remarcat. Cambra ha afegit que l'impacte econòmic de l'activitat creuerista a Barcelona és d'uns 300 milions d'euros anuals.
Darrera actualització ( Dissabte, 13 de setembre del 2014 17:24 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/776701-barcelona-dona-la-benvinguda-al-creuer-mes-gran-del-mon.html