dilluns, 21 de juliol del 2014

Ara sí: Duran comença la retirada

20/07/2014

CIU

Cedirà avui la secretaria general de CiU a Ramon Espadaler, que es perfila com el futur líder d'Unió



Lluís Bou



Josep Antoni Duran, conversant dissabte amb el president Artur Mas



Josep Antoni Duran farà avui el seu primer pas enrera en tres dècades de carrera política, i començarà la retirada. Duran cedirà el seu càrrec de secretari general de CiU a l'actual conseller d'Interior, Ramon Espadaler, davant l'evidència que la seva trajectòria en primera línia s'acaba.

Duran ha pactat el relleu amb el president de la Generalitat, Artur Mas, amb qui ahir va mantenir una darrera conversa aprofitant l'acte de proclamació de Xavier Trias com a candidat a la reelecció a l'alcaldia. Mas ha acceptat que Duran mantingui temporalment el càrrec de portaveu de CiU al Congrés, per tal de facilitat un relleu tranquil a Unió. Segons fonts de CDC, a canvi Duran s'ha
compromès a no fer més declaracions percutants sobre la independència, i a intensificar el seu suport a la consulta del 9 de novembre. A CDC no tenen queixa en aquest sentit de Duran des de fa dies.

Duran es dedicarà a altres coses a partir d'ara. Obrirà contactes sobre la seva idea de refundar el centre polític, que ja va començar a apuntar a l'Escola d'Estiu d'Unió, i hi dedicarà temps. Mas no hi té inconvenient.

Amb el càrrec de secretari general de CiU, Espadaler serà a partir d'ara l'home fort d'Unió i es perfila com a futur líder del partit. El conseller d'Interior és un dels dirigents d'Unió que manté més bones relacions amb els de CDC, i especialment amb Mas. Serà l'interlocutor habitual del president amb els democristians.

Duran comunicarà avui al matí a la permanent d'Unió que abandona la secretaria general de CiU, i després ho ratificarà el comitè executiu nacional de CiU.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/ara_si_duran_comenca_la_retirada_101944.php