divendres, 25 d’abril del 2014

Mas advoca per un final del procés "que sigui bo per a tots"

25/04/2014

REFERENDUM

El president de la Generalitat advoca per un escenari "win-win", és a dir, aconseguir un acord en el qual les dues parts surtin beneficiades

 

Nerea Rodríguez




El president de la Generalitat, Artur Mas, durant l'entrevista al programa '.Cat'


El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar ahir que és possible que el desenllaç del procés sobiranista sigui una solució "que sigui bona per a tots", tant per a la part catalana com des de la perspectiva espanyola. "Catalunya no pot pretendre que al final d'aquest procés, sigui la vencedora de tot amb una Espanya derrotada" i viceversa, va afirmar en una entrevista al nou programa de Tv3 ‘.Cat’, presentat per Ariadna Oltra.

En ser preguntat sobre el fet que ahir ell i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no
s'hagin vist malgrat assistir tots dos a una mateixa trobada, Mas va dir que ell creu que una reunió d'aquest tipus hauria de ser alguna cosa més que coincidir en un acte públic. Alhora va posar diversos exemples: la separació de la República Txeca i Eslovàquia fa més de 20 anys i l'actitud que han tingut els governs del Regne Unit i Canadà davant les demandes sobiranistes d'Escòcia i Quebec.

Per aquesta raó, el president va assegurar que opta per un escenari que els anglesos denominen "win-win", o sigui, aconseguir un acord en el qual les dues parts surtin beneficiades. Tard o d'hora, l'acord haurà de produir-se: "No podem viure en el conflicte permanent durant els segles dels segles", va apreciar Mas.

També va assenyalar que té molt clar com ha de ser el procés sobiranista: "De forma civilitzada, radicalment i escrupolosament democràtic, pacífic i on totes les parts puguin arribar a guanyar". El que és clar, segons Mas, és que el Govern central ha de donar un gir de 180 graus a la seva actitud: "El problema és que Madrid accepta el diàleg si Catalunya renuncia al 100% en el tema del dret a decidir, la transició nacional i la consulta".

Des de l'Estat espanyol, també haurien d'adonar-se que l'independentisme ha arrelat profundament en la societat catalana, i no és producte d'una idea que pretén imposar per força el president de la Generalitat a la població, segons va explicar Mas, qui va afegir que la consulta és l'escenari ideal per acabar amb el debat sobre com hauria de ser la relació entre Catalunya i Espanya.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/mas_advoca_per_un_final_del_proces_que_sigui_bo_per_a_tots_100221.php