dijous, 20 de març del 2014

Margallo: "Opinar sobre Catalunya és una operació d'alt risc"

20/03/2014

REFERENDUM

El ministre d'Exteriors espanyol reconeix que ficar-se en el debat sobiranista català té perills


Lluís Bou


El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha reconegut avui que ficar-se en el debat sobiranista català té perills. "Opinar sobre Catalunya és una operació d'alt risc", ha indicat en una entrevista a Antena3. Tot i això, el ministre s'ha mostrat partidari de seguir opinant sobre la qüestió, perquè també considera arriscat que "no hi hagi un relat alternatiu al que s'està construint des de fa molt temps per la Generalitat".
Margallo creu perillosa la conseqüència que Catalunya s'independentitzi i considera que "podem arribar a un xoc de trens en el qual hi perdem tots". Al seu entendre,  una secessió seria perjudicial per Catalunya, i també per a Espanya, però no ha aportat cap dada.
El titular d'Exterior ha tornat a oposar-se a la consulta, tot i que la demana el Parlament català. "No crec que hi hagi una consulta i espero que no hi hagi una declaració unilateral d'independència", ha apuntat. Margallo unicament ha apostat de forma etèria per "intentar buscar una solució a aquest clima dins del que marquen les lleis", sense concretar més.