dilluns, 24 de març del 2014

Els dubtes de Solidaritat davant el procés

Avui a les 08:22h.

"No s'estan fent els passos necessaris per celebrar el referèndum"









Solidaritat Catalana per la Independència, en un comunicat, manifesta que "discrepem de molts  aspectes de l’anomenat 'Procés', entre ells la pregunta i la data escollides, però valora positivament que els catalans siguem cridats a manifestar el suport o no a la Independència de Catalunya el proper 9 de novembre".

"SI constata que no s’estan fent els passos necessaris per poder celebrar el referèndum el dia indicat i constata que no s’ha convocat oficialment ni s’ha elaborat el reglament que el regula. Malgrat això, entenem que si hi ha voluntat de convocar-lo, encara s’està a temps de planificar adientment tots els aspectes essencials", afegeixen.

El partit considera que "queda demostrat que en cas de la negativa del Govern espanyol a permetre el referèndum, aquest es pot celebrar sense la seva autorització amb plenes garanties organitzatives, legals i logístiques, sense cap problema tècnic que no es pugui solucionar i amb plenes garanties de reconeixement internacional. En cas que aquest referèndum no es vulgui fer serà un motiu exclusivament de voluntat política del Govern i el partit que hi dóna suport".

"SI denunciarà aquells que acatin la prohibició d’Espanya al referèndum,  en tant que traïció a la voluntat expressada pel poble català i manifesta la seva oposició a la convocatòria d’unes noves eleccions autonòmiques on, de nou com s’ha vist amb les eleccions europees, les ànsies electoralistes dificultaran llistes unitàries i, a més, estarem en una posició de País més afeblida, a la vista dels constants atacs del Govern espanyol i l’alarmant situació d’injustícia social que pateixen  els catalans", alerten.

"Solidaritat referma el suport i compromís amb totes les iniciatives tendents a la celebració 'Tant sí com no' del referèndum del 9 de novembre de 2014. En cas que es constati la submissió del Govern de la Generalitat i els seus socis parlamentaris a la legalitat espanyola, SI denunciarà i combatrà una nova traïció intolerable al poble de Catalunya", conclouen.



http://politica.e-noticies.cat/els-dubtes-de-solidaritat-davant-el-proces-83949.html#ini_comen