divendres, 21 de febrer del 2014

Unió es prepara per a la retirada de Duran

El partit regula la possibilitat de fer primàries per escollir el candidat a la Generalitat




Imatge d'una reunió d'Unió



El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida(i Lladre), no té intenció de retirar-se, però Unió ha començat a preparar el postduranisme en un partit on, per bé o per mal, Duran ha estat la figura central durant trenta anys.

El congrés que celebrarà aquest dissabte a Sitges, que suposarà una modificació dels estatuts del partit, preveu per primer cop la possibilitat que es facin primàries per escollir el candidat a president de la Generalitat, el cap de llista al Congrés i fins i tot els caps de llista a ajuntaments de més de 30.000 habitants.

Els socialcristians s'afegeixen així al mètode per escollir candidat adoptat pel PSC per elegir el seu cap de llista a les europees -va sortir escollit Javier López- i a les municipals per Barcelona malgrat que, a les primeres, només van votar unes 8.000 persones d'un cens entre militants i simpatitzants de 60.000.

Unió pretén també amb el 25è congrés aprovar uns "estatuts innovadors", segons fonts oficials, per adaptar-se als nous escenaris polítics. Altres aspectes són l'obligació de publicar el currículum dels càrrecs electes al web del partit o la possibilitat de presentar una moció de censura "tant en l'àmbit territorial com al comitè de govern".

Pel que fa a la regeneració interna, tots els òrgans del partit han de tenir un 25% dels seus membres que no hagin estat durant més de dos mandats en aquest òrgan, alhora que es reforça la figura de defensor de l'afiliat.

El partit també crearà una comissió per la transparència i la participació que tindrà que pronunciar-se en el cas d'imputació o apertura de judici oral d'un càrrec electe o dirigent del partit. Finalment, es preveu també la creació d'un codi ètic "de compliment obligat".



http://politica.e-noticies.cat/unio-es-prepara-per-a-la-retirada-de-duran--83139.html