dimarts, 25 de febrer del 2014

Rajoy, entre les taules de la Llei i l'Espanya "grande i libre"

Dimarts, 25 de febrer de 2014 13:50 h

El discurs de Rajoy sobre la unitat d'Espanya rep les crítiques d'Alfred Bosch que diu que Rajoy "s'ha convertit amb les taules de la Llei" i de Duran que diu que li ha recordat el discurs de l' España “una, grande y libre”


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el debat de política general, ha considerat la unitat d'Espanya "com un valor superior" que referenda "una tradició, una memòria i un patrimoni comuns". "No ens hem inventat la unitat aquesta setmana", ha dit, perquè "les espanyols formem part de la mateixa nació des de fa segles, durant els quals hem compartit la mateixa història, les mateixes fortunes i les mateixes calamitats, barrejant les nostres sangs i creuant les nostres famílies". També ha advertit que la societat espanyola "ni vol dividir-se ni li convé". "No és que els països avançats optin per la unitat, sinó que la unitat fa que els països avancin", ha dit, "i no és la prosperitat el que ens uneix, sinó al revés: és la unitat la que ens fa pròspers".




 L’acceptació de la consulta no està en mans de ningú

El president espanyol ha recordat que "Espanya és un estat de dret" on " ningú unilateralment pot privar al conjunt del poble espanyol del seu dret a decidir sobre el seu futur", i per tant, l'acceptació de la consulta no està en mans "ni del govern, ni de cap altre poder de l'Estat, ni tan sols de la cambra". També s'ha mostrat de nou "disposat al diàleg", però sempre "dins de la Constitució i la llei", i ha recordat a la Generalitat i als partits que poden provar d'impulsar una reforma de la Carta Magna pels mecanismes que ella mateixa estableix.


"Ningú decidirà pel conjunt del poble espanyol sobre el futur d'Espanya".

Amb tot, Rajoy ha assegurat que ell "sempre ha estat disposat al diàleg" i "ara també", però "sempre dins de la Constitució i la Llei". Per aquest motiu ha volgut "recordar" que "la Constitució pot ser reformada" i que "tots els que ho vulguion" poden plantejar aquesta reforma "però seguint els passos i les regles que la pròpia Constitució estableix" perquè "això és l'Estat de dret".

"Lluitarà pels catalans"

El president espanyol també ha afirmat que "el seu deure" és "ocupar-se de tots els espanyols" perquè a ell "li preocupa, i molt, el que passi a les persones que viuen a Catalunya" i per tant "que ningú esperi que romangui indiferent". "No s'assegura el futur dels catalans ni el seu benestar ni la seva convivència tombant la Llei, corrent aventures, sembrant incerteses, ni maquillant la gravetat de les conseqüències", ha dit.


http://directe.cat/336050