dimarts, 4 de febrer del 2014

Jutges i fiscals donen suport al dret a decidir

04/02/2014

REFERENDUM

Alguns juristes estarien plantejant-se declinar el seu suport per por a represàlies, segons El Punt-Avui


Mar Sabé

Jutjats de Terrassa
Un grup de juristes, jutges i fiscals en exercici a Catalunya s’estan organitzant per presentar un document que doni suport al dret a decidir, segons avança avui el diari El Punt-Avui. Aquest document es podria fer públic a finals d’aquesta setmana, i es preveu que arribi al centenar de signatures de suport.

Segons aquest diari, la proposta va sortir d’un grup d’una desena de juristes de diverses seccions de l’Audiència de Barcelona, que tenen un intenció doble: mostrar el seu suport al dret a decidir i elaborar un conjunt de documents tècnics que argumentin la legitimitat de Catalunya com a subjecte del dret a l’autoderminació.

De totes maneres, sembla que no tots els que voldrien acabaran donant suport a aquest document, ja que alguns representants del ministeri públic haurien rebut pressions provinents dels seus superiors perquè s’abstinguin de participar en el debat sobre el sobiranisme. El diari avança que tot apunta a que finalment aquests juristes declinin donar-hi suport per no rebre cap sanció, que provindria del Consell General del Poder Judicial.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/jutges_i_fiscals_donen_suport_al_dret_a_decidir_98540.php