dilluns, 10 de febrer del 2014

Acolloniment general entre la parentela del Borbó

Dilluns, 10 de febrer de 2014 05:00 h

La família del rei veu com la immunitat amb que han fet negocis durant dècades s’esvaeix i temen que la imputació de la infanta obri la porta a remenar entre els seus negocis opacs


Durant dècades el monarca, la seva parentela i alts càrrecs de la casa del rei han fet negocis amb el bo i millor de l’empresariat sense escrúpols del regne d’Espanya, amb qui sovint s’han fet la foto i alguns han acabat encausats i condemnats per corrupció. Un dels punts foscos dels negocis dels borbons és la SICAV presidida per la germana del rei on hi participen de manera activa 5 fills d’aquesta, un dels quals ha rebut una bufetada judicial de gran magnitud. Hi ha la teoria que diu que la família del rei, i entre ells Urdangarín, van aprendre l’estil de fer negocis del monarca, només que, el Borbó és immune gràcies a la constitució, i encara és hora que doni explicacions sobre la seva fortuna privada. 


Una SICAV molt borbònica sota sospita

La germana del rei, Pilar de Borbó, presideix una SICAV -societat d’inversió col·lectiva-, Labiernag 2000, amb un patrimoni de més de 4,5 milions d’euros el 2011, la SICAV sovint han estat utilitzades per les grans fortunes com a instruments per pagar els mínims impostos. En aquest cas, tal com explicava Mèdiacat, l’any 2010, Labiernag 2000 no va pagar ni un cèntim d’impost de societats i el 2009 menys de 1.000 euros, tot i haver-ne guanyat gairebé 400.000. A més el capital de l’aquesta empresa de la parentela del Borbó és d’origen desconegut i hi participen com a accionistes coneguts els cinc fills de la germana del rei. Segons el Mundo, Pilar de Borbó i els seus cinc fills s’han retirat fa pocs dies del consell d’administració de la seva SICAV  i des de fa mesos la seva societat s’ha descapitalitzat prop d’un 30%.

Un macrocomplex d’oci que vulnera les normes europees que s’haurà d’enderrocar

Beltrán Gómez Acebo, nebot del rei, acaba de patir un revés judicial ja que el Tribunal Supremo ha ordenat enderrocar una urbanización de luxe, isla de Valdecañas, a l’embassament del mateix nom a Càceres que es va fer d eforma il.legal en uns terrenys de la Xarxa Natura 2000. La urbanizació situada a 164 kilòmetres de Madrid, inclou dos hotele, 300 cases, apartamento, camp de golf i platja artificial on ja s’han invertit 130 milions d’euros dels 200 milions previstos.