dijous, 30 de gener del 2014

Cimera a Palau de CiU, ERC i el Govern per «redefinir l’estratègia»

"Intensa" trobada entre el conseller Francesc Homs, Jordi Turull, Marta Rovira i Sergi Sabrià per bastir la defensa contra l'ofensiva de l'Estat per aturar el procés

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014


, Palau de la Generalitat | Actualitzat el 30/01/2014 a les 11:58h



Rovira, a l'entrada del Palau aquest matí minuts abans de començar la reunió. Foto: QS/ND


A dos quarts de nou del matí ha començat una discreta reunió de primer nivell entre Govern, ERC i CiU al Palau de la Generalitat. Segons ha pogut saber Nació Digital , la trobada presidida pel conseller de Presidència i mà dreta del president de la Generalitat, Francesc Homs, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, la portaveu parlamentària i secretària general d’ERC, Marta Rovira, i el president de la potent Comissió d’Afers Institucionals de la cambra catalana i home de la màxima confiança del nucli dur republicà, Sergi Sabrià.

Fonts coneixedores de la trobada, que s’ha allargat gairebé hora i mitja, han explicat a Nació Digital que  la reunió  ha estat de “treball” i “molt intensa”. De fet, les mateixes fonts asseguren que ha servit per “bastir una nova estratègia en l’agenda legislativa”. És a dir, "redefinir el programa de treball" per intentar debilitar les ofensives legislatives que provenen del govern espanyol, del Congrés així com de la franquícia catalana del PP a l'autogovern.

Pel Govern, CiU i ERC les invectives legislatives de l’executiu de Mariano Rajoy, la col•laboració PP i PSOE al Congrés per escanyar el procés sobiranista i el bloqueig legislatiu, en base recursos al Consell de Garanties Estatutàries o filibusterisme parlamentari, "necessiten d'una reacció ràpida i anar readaptant contínuament l'agenda i els plans B".  “Ha estat una reunió pràctica per redibuixar de manera immediata el mapa polític institucional des del front parlamentari i legislatiu”, afegeixen les mateixes fonts que eviten concretar cap de les mesures particulars adoptades en el conclave.


http://www.naciodigital.cat/noticia/64378/cimera/palau/ciu/erc/govern/redefinir/estrategia