dilluns, 2 de desembre del 2013

Terricabras advoca per una coalició nacional per les europees

02/12/2013

ELECCIONS EUROPEES

El candidat d’ERC als comicis europeus ho veu “pràcticament impossible”, tot i que CDC hi aposta fermament


Nerea Rodríguez



El filòsof i candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras



El filòsof i candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha advocat avui per fer una "coalició nacional catalana" de cara als comicis europeus de maig amb els partits que van donar suport a la declaració de sobirania al Parlament: CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

En la seva primera roda de premsa des que la direcció republicana apostés per ell com a candidat, ha admès de totes maneres que aquesta coalició és "pràcticament impossible" i ha obert la porta a les altres possibilitats que hi ha damunt de la taula: una coalició amb forces nacionalistes basques i gallegues, i fins i tot que ERC es presenti en solitari. Sembla clar, però, que no són les que prefereix.

Terricabras ha considerat que és "literalment ridícul" dir que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea, i ha dit que el símptoma que evidencia la seva teoria és que França, Alemanya i el Regne Unit callen sobre la independència catalana, “i això és bon senyal”, ha sentenciat.

CDC aposta per la candidatura amb ERC

D’atra banda, el vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, no ha descartat la possibilitat que ERC se sumi a la candidatura única a les eleccions europees dels partidaris del 'dret a decidir'. "Mentre tinguem la porta oberta intentarem arribar a un acord.

"L'assumpte d'ERC no ha de ser necessàriament contradictori amb allò que estem plantejant", ha sostingut en roda de premsa després del Comitè Executiu Nacional de Convergència, juntament amb el secretari d'Organització del partit, Josep Rull. Tots dos han defensat que una candidatura conjunta és la millor opció per a Catalunya perquè, a més de representar la voluntat majoritària dels catalans, permetria "enfortir" el procés sobiranista.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/terricabras_advoca_per_una_coalicio_nacional_per_les_europees_97376.php