dijous, 5 de desembre del 2013

Pujol: “Ja no ens val la renúncia”

05/12/2013

L’ex president de la Generalitat alerta sobre “les amenaces que planen sobre la nostra identitat, la nostra convivència i la nostra cohesió”


Albert Ribas

L'ex president de la Generalitat Jordi Pujol. Foto: EFE
L’ex president de la Generalitat, Jordi Pujol, alerta avui des de l’editorial del Centre d’Estudis Jordi Pujol sobre “les amenaces que planen sobre la nostra identitat, sobre la nostra convivència i la nostra cohesió, sobre l’estructuració de la nostra societat”. Pujol deixa clar que a aquestes alçades de la història als catalans “ja no ens val la renúncia”.

L’ex president de la Generalitat traça el recorregut pel qual ha transitat Catalunya en les darreres dècades per remarcar la importància de recordar “d’on venim, no només pel que fa a l’economia, a l’estat del benestar i al reforçament cultural sinó també a l’acció col·lectiva de Catalunya de caràcter polític”. Segons Pujol, “tot plegat amb un balanç que fins fa ben poc hem pogut considerar com a positiu”.

Una situació que “tal com Espriu ja ens advertia, podria ser un somni”
i que ara s’ha transformat en una realitat on “ens proposen que acceptem la pèrdua d’identitat. O de l’ambició. O de la il·lusió. O de la capacitat de crear una societat, un país que ens honori. Davant de la història i dels nostres fills”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/img2/2013/12/jordipujol_470x350_469x348.jpg