dimarts, 17 de desembre del 2013

Per ser espanyols (els catalans) paguem la llum més cara d’Europa

Dimarts, 17 de desembre de 2013 18:10 h

Catalunya produeix una llum molt més barata, però els consumidors catalans la paguem doblement cara, per ineficàcia dels governs espanyols i per subvencionar el sector ruïnós del carbó


El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha anunciat aquest dimarts que el govern espanyol apujarà la part regulada del rebut de la llum, la que cobreix els costos dels anomenats peatges elèctrics, és a dir, el transport i la distribució de la llum o el finançament del dèficit de la tarifa (la diferència entre el que paga l'usuari i el cost de l'energia que les companyies consideren real). En una entrevista a Onda Cero Soria ha anunciat que l'augment pagarà els interessos del crèdit per afrontar el dèficit de tarifa del 2013, que tot i que s'havia anunciat que seria zero, acabarà essent de 3.600 milions. Posteriorment ha afirmat davant de diversos mitjans que l'augment no superarà el 2%. 

Pagar per tal que les elits segueixin cobrant els dividends de les empreses elèctriques

Soria ha assegurat que l'augment dels preus dels peatges ve donat per la necessitat de cobrir amb la tarifa els costos de finançar el nou dèficit del 2013. Soria l'ha xifrat en 3.600 milions d'euros, que s'afegeixen al dèficit acumulat des del 2002. El mateix ministre ha explicat que la xifra total supera els 30.000 milions.

Un augment per pagar els interessos de finançar un dèficit tarifari inexistent

Així, el ministre ha explicat que durant l'any que ve, la part que pertoca al govern espanyol del rebut de la llum "només tindrà l'augment derivat del que s'hagi de dedicar a amortitzar el principal i els interessos del dèficit de tarifa de 3.600 milions". Posteriorment, davant de diversos mitjans de comunicació que li han demanat que traduís aquest frase en xifres, Soria ha assegurat que l'augment no serà superior al 2%.  




1 comentari :

Anònim ha dit...

Quin gran que serà, el dia que ens tréiem de sobre aquests castellans