dimecres, 4 de desembre del 2013

Noves injúries contra Catalunya del diari El Mundo : ETA assumeix la via catalana, segons 'El Mundo'

04/12/2013

VIA CATALANA

Documents interceptats per les Forcades de Seguretat de l’Estat espanyol als etarres aquest mateix mes la qualifiquen de "referència important"


Nerea Rodríguez




Portada d'avui del diari 'El Mundo'




La banda terrorista ETA vol emmirallar-se en el procés sobiranista pacífic encetat a Catalunya. En documents intervinguts per les Forces de Seguretat de l’Estat espanyol fa només quinze dies, la organització manifesta que “situar el dret a decidir en el centre de la política és una labor prioritària. L'experiència i la força dels passos realitzats per Escòcia i Catalunya són una referència important”, segons publica el diari ‘El Mundo’.

En aquests documents difosos entre els presos d’ETA es proposa imitar les darreres mobilitzacions civils a Catalunya, com la ‘Via Catalana’ del passat Onze de Setembre. “Per activar a la majoria social en aquesta línia política s'ha engegat la dinàmica popular Gure Esku (“A les nostres mans”), que ja ha començat a preparar l'enorme cadena humana del proper 8 de juny”, assenyalen aquests documents, segons el mateix diari.

A més, també analitzen la sentència europea sobre la Doctrina Parot: “L'excarceració dels ‘presos polítics bascos' que estaven presos sota la doctrina, li ha de suposar una embranzida positiva al procés. Les excarceracions dels presos han de ser un esdeveniment positiu i constructor mirant a la solució. Per a això, tant en la pràctica com en el discurs, cal fer front a la batalla que ha imposat l'enemic. Ha de ser el principi del canvi de la política penitenciària, perquè s'ha de tenir en compte que el que s'ha cancel·lat és el caràcter retroactiu de la doctrina”, expliquen aquests escrits.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/eta_assumeix_la_via_catalana_segons_el_mundo_97413.php