divendres, 20 de desembre del 2013

El Cercle Català de Negocis demana una candidatura unitària a Europa

20/12/2013

DRET A DECIDIR

Afirma que els comicis són clau per pressionar Rajoy i aconseguir la consulta sobre la independència


Lluís Bou

El president del CCN, Albert Pont i el secretari general, Joan Canadell. Foto:CCN

El Cercle Català de Negocis (CCN), que agrupa empresaris sobiranistes, ha fet una crida pública als partits polítics partidaris del dret a decidir per tal que es presentin junts a les eleccions europees, en una candidatura que també podria integrar persones representatives de la societat civil catalana. El CCN considera que els propers comicis europeus són “clau” en el procés cap a la independència que porta endavant Catalunya i que, per tant, cal enviar “un missatge clar” tant al govern espanyol com a la comunitat internacional.
Els empresaris sobiranistes mantenen que cal utilitzar totes les eines que es tinguin a l’abast per pressionar el president espanyol, Mariano Rajoy, perquè autoritzi la celebració d’un referèndum a Catalunya. Consideren que la presentació d’una candidatura transversal a les europees atraurà definitivament l’atenció de la comunitat internacional i, al seu torn, afegirà pressió a l’entorn del mandatari espanyol, "que es podria veure abocat a autoritzar la consulta per evitar ser vist com un dirigent antidemocràtic".
La direcció del Cercle demana als partits catalans que deixin de banda les diferències programàtiques i els matisos ideològics per escenificar un “autèntic pacte de país”. Pel CCN, “la unitat de tots els partidaris del dret a decidir ha de prevaldre fins que els ciutadans puguem votar; un cop fetes les votacions que cadascú marqui el seu perfil”, conclouen.
Tanmateix, i en vista de l’oposició frontal que a dia d’avui es manifesta des de la classe dirigent espanyola envers la consulta, el CCN considera que aquestes “seran les darreres eleccions on els catalans podrem votar sense la coacció de l’Estat”. “L’Estat no pot impedir unes eleccions al Parlament europeu, però pot tenir la temptació d’evitar unes eleccions al Parlament de Catalunya si no es fa la consulta i la convocatòria catalana té un caire plebiscitari”, adverteixen.
El Cercle avança que durant les pròximes setmanes intensificaran els contactes amb els partits per fer-los saber de primera mà la postura dels empresaris sobiranistes, alhora que engegaran una important campanya a mitjans de comunicació i xarxes socials per conscienciar els partits que cal “una candidatura de país en un moment excepcional de la nostra història”. Els responsables del Cercle manifesten que la seva posició és “àmpliament compartida per moltes altres entitats sobiranistes catalanes”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/el_cercle_catala_de_negocis_demana_una_candidatura_unitaria_a_europa_97745.php