dimecres, 11 de desembre del 2013

El cas de la revisora de Renfe catalanòfoba, al Parlament Europeu

Dimecres  11.12.2013  11:51

Ramon Tremosa vol que la Comissió es pronunciï sobre el cas de discriminació lingüística i adopti mesures perquè es compleixi el programa comunitari

 








L'eurodiputat Ramon Tremosa ha portat al Parlament Europeu el cas de la revisora de Renfe que va fer baixar dos catalans del tren perquè eren catalans. Tremosa ha presentat diverses preguntes perquè la Comissió es pronunciï sobre un cas de discriminació per motius lingüístics que viola el programa comunitari d'acció de lluita contra la discriminació. 

Recorda que la Comunitat Europea té competències per lluitar contra qualsevol forma de discriminació basada en l'origen ètnic o racial, la religió o les conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual.

Per aquest motiu, demana a la Comissió que es pronunciï sobre el fet que un ciutadà europeu 'sigui discriminat per la seva elecció lingüística' i li demana que obri una investigació. Finalment, pregunta si la CE adoptarà 'alguna mesura perquè es compleixi el programa comunitari d'acció de lluita contra la discriminació a Espanya'.







http://www.vilaweb.cat/noticia/4161318/20131211/cas-revisora-renfe-catalanofoba-parlament-europeu.html