dimecres, 4 de desembre del 2013

De Guindos alimenta el discurs de la por: "La gent ja sap el que li pot caure al damunt"

04/12/2013

ECONOMIA

El ministre d'Economia passa de puntetes en les valoracions sobre el procés català i admet: "El que és bo per a Catalunya és Espanya i viceversa"

Lluís Goñalons


El ministre de  govern Central ens roba, Luis de Guindos
El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha considerat sobre el procés català: "No m'agrada amenaçar amb les penes de l'infern, la gent és suficientment intel·ligent per saber el que se li pot caure al damunt". Un dels membres més tècnics de l'executiva de Mariano Rajoy s'ha mostrat cautelós i prudent durant l'entrevista que li ha fet 'Rac1', però no ha evitat desprendre la seva impressió sobre el procés català.

"El govern espanyol treballa amb legalitat, lleialtat i diàleg sobre Catalunya. Avui, sumar és el futur i per aquí va la vida  (...) El que és bo per a Catalunya és Espanya i el que és bo per a Espanya és Catalunya", són alguns dels esquitxos que De Guindos ha deixat anar sobre les relacions entre Catalunya i Espanya.

De Guindos ha expressat una certa dosi d'autocrítica contradient així l'optimisme recent del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. El titular d'Economia ha expressat que "tot el que estigui per sota de la mitjana és una rèmora", sobre els mals resultats de l'Estat espanyol a l'informe PISA fet públic ahir. Reconeix que Espanya "pateix" un problema d’excés d’endeutament així com d’un elevat frau fiscal. També ha explicat que "la recessió ha tocat fons, però això no significa que s'hagin acabat els problemes” i finalment ha lligat la recuperació al sacrifici.

“Espanya és l'Estat més descentralitzat de l'OCDE”

“Espanya és l'Estat més descentralitzat de l'OCDE”. Així ha negat Luis de Guindos que amb la proposta presentada a les comunitats amb l'objectiu de simplificar l'administració pública i reduir duplicitats el govern busqui la recentralització. "En absolut”, ha valorat. De Guindos ha subratllat que no es vol “imposar”, tot i que ha advertit de la “redundància” de certes administracions.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/de_guindos_97414.php