dissabte, 7 de desembre del 2013

C’s vol aplicar l’estat d’excepció contra Mas i Junqueras

Dissabte, 7 de desembre de 2013 18:20 h

Avisen que "el soroll rupturista" a Catalunya podria "distorsionar" la reforma de la Constitució i aposten per modificar la llei de partits i canviar la llei electoral


El secretari general i portaveu de C's, Matías Alonso, ha posat al descobert el veritable ésperit retrograda de la seva formació al dir que no és moment de reforma la Constitució espanyola perquè "el debat quedaria distorsionat pel soroll rupturista generat a Catalunya". En una nota de premsa, Ciutadans no recomana modificar el text de 1978 amb "el desafiament secessionista de Mas i Junqueras". Alonso replica a Rajoy que l'estat no es troba immers en un "període constituent, com sembla reclamar Pérez Rubalcaba amb la seva proposta federalista". Alonso es distancia de tot plegat i insta els poders polítics a dur a terme d'altres mesures "urgents i necessàries com la reforma de la llei de partits, el canvi de la llei electoral per tenir més collats CiU i ERC. 


C’s contra les llibertats civils

"Amb l'actual desafiament secessionista, liderat per Mas i Junqueras, no convé reformar la Constitució ja que el debat quedaria distorsionat pel soroll rupturista generat a Catalunya", apunta el portaveu de Ciutadans A més, després de les declaracions del president espanyol, Mariano Rajoy, C's recorda que l'estat no viu un "període constituent" tal com "sembla reclamar" el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Reformar la llei de partits i la llei electoral per tenir lligat el desafiament sobiranista

Al marge de l'encaix de Catalunya a Espanya, C's recorda que calen altres mesures "urgents i necessàries" que es poden dur a terme com per exemple "la reforma de la llei de partits i el canvi de la llei electoral, mesures que permeten controlar el desafiament independentista.