dimarts, 10 de desembre del 2013

Bosch creu que la pregunta s'ha de saber abans d'aprovar els Pressupostos

10/12/2013 Avui a les 17:31h.

“La gent no entendria que els votéssim com si no passés res

 

 


Bosch, en una imatzge d'arxiu



El portaveu d’ERC al Congrés, Alfred Bosch, creu que la pregunta de la consulta s’ha de saber abans de l’aprovació dels comptes al Parlament el proper dia 19. “La gent no entendria que votéssim els Pressupostos com si no passés res”, ha argumentat.

Bosch, en una entrevista a 8tv, ha advertit que la pregunta de la consulta ha d’estar pactada abans del dia 19 de desembre perquè “la gent no entendria que votéssim els Pressupostos com si no passés res”. Tot i que ha assegurat que ERC “no vol trencar res”, ha recordat en cas de desacord que “si la gent ens va votar per aconseguir la independència, quin sentit té continuar fent Pressupostos?”.

Respecte a la pregunta, Bosch ha recordat que els catalans s’han mobilitzat per la independència i per tant “hem fer la pregunta del que la gent demana”, descartant altres expressions com estat propi o sobirà. “No acceptarem que no ens deixin votar”, ha afegit abans de dir que cal canviar el marc legal quan no respon a la voluntat popular. “Si la llei no permet votar a la gent, cal canviar la llei”, ha subratllat.

Durant l’entrevista també ha aprofitat per replicar a Rajoy, que ha dit des de Sudàfrica que el llegat conciliador de Mandela hauria de servir per reforçar la unitat d’Espanya. Per Bosch, que és africanista i va conèixer personalment el líder sudafricà, “Mandela parlava de llibertat, no d’unitat”. Contrastant amb la figura del president del govern espanyol, Bosch ha explicat que Mandela “desprenia autoritat des de la seducció” i que defensava “el dret a decidir”.



http://politica.e-noticies.cat/bosch-creu-que-la-pregunta-sha-de-saber-abans-daprovar-els-pressupostos-81329.html