dimarts, 12 de novembre del 2013

Sala-i-Martín a Montoro: “Qui ha sortit de la crisi és Catalunya, no Espanya”

12/11/2013

CRISI ECONÒMICA

L’economista veu contradictori “repetir que el procés sobiranista era nefast” i ara assegurar que Catalunya traurà Espanya de la crisi


Albert Ribas

Xavier Sala-i-Martín, economista.
“Qui ha sortit de la crisi és Catalunya, no la resta d’Espanya”. Aquesta és la resposta de l’economista Xavier Sala-i-Martín a les declaracions del ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, que aquest matí ha assegurat que “Espanya sortirà de la crisi, perquè Catalunya ens traurà de la crisi”.

Sala-i-Martín ha assegurat aquesta tarda al ‘Versió Rac1’ que “les últimes dades d’ocupació ensenyen que Espanya ha creat ocupació, però quan separes Catalunya d’Espanya veus que Espanya ha baixat i únicament ha pujat Catalunya”. Segons el professor de Columbia, “des del punt de vista de la definició objectiva s’ha sortit de la crisi, perquè ja s’ha arribat al final del precipici. S’ha aturat la crisi, però dóna la sensació que ens quedarem plans perquè l’economia espanyola creix al 0,1%”.

Denuncia el discurs “contradictori” de Montoro

Sala-i-Martín també ha aprofitat per denunciar la contradicció de les paraules d’avui de Montoro. “M’ha sorprès perquè ell i tot el seu govern ens han repetit que el procés sobiranista era nefast per Catalunya i les empreses marxarien. Ara resulta que enmig del procés sobiranista només Catalunya crea ocupació”, ha afegit. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/sala-i-martin_a_montoro_qui_ha_sortit_de_la_crisi_es_catalunya_no_espanya_96972.php