dissabte, 9 de novembre del 2013

Rovira: «La gent vol votar, no pas reformar la Constitució»

La secretària general d'ERC avança que si PP i PSOE posen traves al procés caldrà fer "tot el possible" perquè tiri endavant


| Actualitzat el 09/11/2013 a les 20:54h


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, atenent els mitjans de comunicació en l'acte de Perpinyà Foto: ACN


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que l'objectiu dels catalans no és el de "modificar la Constitució Espanyola" sinó el de decidir el futur del país amb la consulta. Rovira ha reclamat recentrar el debat sobre el procés sobiranista i ha instat tant el govern espanyol com el principal partit a l'oposició, el PSOE, a respondre si permetran que se celebri el referèndum sobiranista. Per a ERC, el dibuix polític sorgit a les últimes eleccions al Parlament avala que la consulta es faci, i Rovira ja adverteix l'Estat que, si hi posa traves, caldrà que Catalunya, "des de les institucions públiques del país", faci tot el que pugui perquè la consulta se celebri "al més aviat possible".
 
Per als republicans, parlar de la reforma de la Constitució ara per ara no té cabuda dins el procés sobiranista. ERC assegura que, d'entrada, allò que cal és que tant el govern estatal com el PSOE deixin clar si permetran o no que Catalunya celebri la consulta. 
 
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha encarregat de respondre el cop de porta que aquest mateix dissabte ha donat Mariano Rajoy a una possible reforma de la llei marc espanyola. El president del govern estatal ja ha deixat clar que els articles 1 i 2 són irreformables , i ha tornat a apel·lar a la unitat de l'Estat, assegurant que no s'han de posar "duanes als sentiments que ens uneixen des de fa segles".
 
Des de Perpinyà, on ha assistit a la Via del Nord , Marta Rovira no només ha replicat Rajoy, sinó també les postures del PSOE . "Em sembla que la reacció a uns i altres és la mateixa; crec que puc representar la majoria dels ciutadans de Catalunya si dic que els catalans no volem modificar la Constitució Espanyola, sinó votar i decidir el nostre futur polític i col·lectiu", ha assegurat la secretària general d'ERC.
 
Rovira, així, ha reclamat recentrar el debat i ha instat tant PP com PSOE a dir obertament si permetran que Catalunya celebri el referèndum sobiranista. Per a la secretària general, l'arc parlamentari que van deixar les eleccions del novembre del 2012 deixa clar que Catalunya aposta per la consulta. "I per tant, allò que volem és que ens responguin si podem o no votar", ha subratllat.
 
Marta Rovira també ha avançat que si la resposta és negativa, Catalunya no es quedarà de braços creuats. "Haurem de fer tot el que estigui a les nostres mans, des de les institucions públiques del país, perquè els catalans puguin decidir el seu futur polític tan aviat com sigui possible", ha conclòs la secretària general d'ERC.