dissabte, 23 de novembre del 2013

Junqueras: ‘l’estat espanyol té por a la democràcia i per això no ens vol deixar votar’

Dissabte, 23 de novembre de 2013 15:40 h

El president d’ERC assegura que “l’estat espanyol converteix el debat entre demòcrates i no demòcrates. És ell qui ha convertit la paraula independència com a sinònim de democràcia’.


El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, en una conferència davant més de 700 persones que han omplert el pavelló de la Farga de Banyoles, ha assegurat que ‘ens convé portar el debat en l’àmbit de la democràcia, perquè el 84% dels nostres conciutadans volen votar’. ‘Les nostres forces s’han de concentrar en fer el referèndum, amb una pregunta clara i explícita’. ‘Quan l’estat diu no, el nostre missatge ha de ser democràcia, democràcia, democràcia, referèndum, referèndum, referèndum i votar, votar i votar’. ‘quantes més vegades digui que no l’estat, més a prop de guanyar estem, perquè la comunitat internacional estarà al costat dels qui volen votar’. 

Junqueras a Banyoles davant 700 persones
© @directe
Les amenaces al procés sobiranista
Segons Junqueras, el procés sobiranista s'enfronta a diverses amenaces. "L'Estat és possible que vulgui imposar una pregunta que no sigui clara o intentaran que hi hagi moltes respostes", ha explicat. Per això, Junqueras ressalta que és "necessari" que el referèndum tingui una pregunta clara i concisa. "Quantes més vegades digui l'Estat que no es pot fer la consulta, més a prop de guanyar estarem perquè la comunitat internacional estarà al costat dels partits democràtics", ha reflexionat.

Cal generar “incentius” perquè l’estar permeti realitzar la consulta
Junqueras ha explicat que és necessari generar "incentius" perquè l'Estat permeti realitzar la consulta. "La independència ha de ser l'eina per aconseguir que els ciutadans visquin millor i que el govern espanyol no pugui escanyar cada dia més els ciutadans i tirar endavant lleis i reformes perjudicials per al país", ha detallat. Per això, Junqueras ha afirmat que utilitzaran "tots els camins democràtics possibles" i ha insistit que l'objectiu del partit no és "governar". "És irrellevant en comparació amb l'objectiu que volem assolir i és que els conciutadans tinguem les millors eines possibles", ha afirmat.

"No ens resignarem"

"O el país fa un pas endavant o no tindrem eines, no ens resignarem perquè resignar-se vol dir que el país no se'n surti", ha subratllat. "No ens conformarem amb res que no serveixi pel país i cal que estiguem preparats, però pot ser que la pregunta no es resolgui en un dia i que l'exercici de la consulta no es resolgui en un mes i tardem més", ha puntualitzat.

En els seus últims minuts, Junqueras ha assegurat que el procés sobiranista i la consulta sobre la independència compta amb el suport de diverses personalitats i forces internacionals, i ha conclòs dient que ‘estem aquí per millorar les condicions de vida de la gent, la resta és irrellevant. necessitem disposar de les eines d’un estat per fer-ho possible’. ‘No ens resignarem, si som molts el que no ens resignem, guanyarem’. ‘Nosaltres utilitzarem tots els mecanismes necessaris democràtics per poder exercir el dret de votar’. ‘No ens resignarem perquè resignar-se vol dir que el país no se’n surti i que el govern espanyol ens escanyi cada dia més’.