divendres, 29 de novembre del 2013

Duran ( i Lladre) : "ERC s'ha mal acostumat"

29/11/2013

DRET A DECIDIR

"No està escrit enlloc que el consens sigui acceptar el que Esquerra vol", afirma el líder d'Unió


Lluís Bou


Josep Antoni Duran i Lleida(i Lladre) fent el seu discurs de clausura de la jornada sobre "Valors i Política"
El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran (i Lladre), ha afirmat avui a la seva carta web setmanal que al seu entendre ERC “s'ha mal acostumat”, i que “no està escrit enlloc que el consens sigui acceptar el que ERC vol”, en relació a l'ajornament del debat al Parlament sobre la iniciativa que havia de permetre portar al Congrés la proposta per transferir a la Generalitat la competència per convocar la consulta.

Duran (i Lladre) ha defensat que l'acord serà més fàcil si el debat entorn a la pregunta el lidera amb “discreció” el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha reivindicat que “no es faci amb discussions públiques”. El líder d'Unió s'ha mostrat convençut que se superarà la “paràlisi del procés”, tot i que ERC, diu, “s'ha negat” a incloure a l'ordre del dia del ple del Parlament del pròxim 4 de desembre sobre la petició al Congrés per demanar la competència per organitzar la consulta.

Pel líder d'UDC, ERC “està en el dret de demanar” ajornar el debat per saber abans el contingut de la pregunta i la data de la consulta, tot i que ha recordat que el partit republicà “mai havia plantejat condicionar la iniciativa legislativa del Parlament sobre la resolució del debat de política general de la cambra catalana, la mateixa que també dóna temps fins a finals d'any al president per fer el que se li encomana”.

Respecte la Llei Wert, el portaveu de CiU al Congrés ha subratllat que el “el PP ha consumat un disbarat” i ha afirmat que cal esperar el que digui el TC sobre la seva constitucionalitat. En aquest sentit, tot i admetre que la llei és “democràtica” perquè ha estat aprovada al Congrés després de tornar del Senat, s'ha preguntat si és “ètica” tenint en compte que té l'oposició de la comunitat educativa.