divendres, 15 de novembre del 2013

Brussel·les "convida" Espanya a fer més retallades per garantir el compliment del dèficit

Brussel·les

Redacció - 15/11/2013 - 14.42h.

Bitllets de 50 euros amb la bandera europea de fons. (Foto: Reuters)


La Comissió Europea s'ha mirat els pressupostos del govern espanyol pel 2014 i no ho veu clar. L'executiu comunitari alerta que no garanteixen que es compleixi l'objectiu de rebaixar el dèficit fins al 5,8% del PIB. És per això que li demana a Mariano Rajoy que tiri endavant retallades addicionals.

"L'esborrany de pressupost corre el risc de no respectar el Pacte d'Estabilitat i Creixement, ja que el dèficit global es podria incomplir i tampoc es preveu que s'aconsegueixi la millora estructural recomanada (del dèficit)", assegura en un comunicat la CE. I hi afegeix: "Per això, convidem les autoritats espanyoles a adoptar les mesures necessàries en el curs del procediment per garantir que el pressupost compleixi plenament" el Pacte d'Estabilitat. Segons les previsions de tardor de Brussel·les, el dèficit espanyol del 2014 serà del 5,9%, lleugerament per sobre de l'objectiu marcat.

Pel que fa al 2013, la Comissió considera que s'han pres "mesures eficaces" per complir l'objectiu i que s'han fet "alguns progressos" en relació amb les reformes estructurals.

Amb aquest examen dels pressupostos, que han passat tots els estats membres excepte els rescatats, la CE estrena els nous poders per avaluar els plans pressupostaris abans que cada estat els tiri endavant, per donar marge de maniobra i que els puguin rectificar si cal, com és el cas d'Espanya.


http://www.324.cat/noticia/2218555/economia/Brusselles-convida-Espanya-a-fer-mes-retallades-per-garantir-el-compliment-del-deficit