divendres, 15 de novembre del 2013

Arguments sòlids i moments històrics

Divendres, 15.11.2013. 20:06 h

Josep Maria Loste

Ja fa unes setmanes es va iniciar una campanya cívica de la societat civil catalana, concretament  d’Òmnium cultural, anomenada “un país normal”, en què es pretén apuntalar l’exercici del dret a decidir, amb  arguments sòlids a favor de l’Estat propi.

La iniciativa d’Òmnium em sembla esplèndida. De fet, vol prioritzar la presència d’actes en zones en què, a hores d’ara existeixen més indecisos.  En aquests moments, és molt important, és vital, reforçar-nos com a  poble. I això significa reforçar la cohesió social, molt malmesa per la crisi econòmica estructural. No hi ha dubte que només serem un país normal  si enfortim i consolidem   una doble majoria :  a favor del dret a decidir i  en pro de la sobirania plena, la independència dintre de la interdependència europea. Ara  i aquí vivim uns moments autènticament històrics, per la qual cosa hem d’estar a l’aguait de tot, hem d’estar molt  amatents al batec, al pols de la societat  catalana .Ja sabem que la situació actual, de progressiu deteriorament econòmic  i social, tendeix a provocar passotisme polític; però ara – més que mai – necessitem el compromís de la gent. De tota la gent del país.

En síntesi; encara ens cal reforçar la solidesa de la identitat lingüística i cultural de Catalunya. Si volem esdevenir una societat  oberta, dinàmica, justa i equilibrada ens cal, necessariament, convertir-nos definitivament  en un país normal  amb tots els ets i uts







  http://in.directe.cat/josep-loste/blog/11084/arguments-solids-i-moments-historics