divendres, 11 d’octubre del 2013

Un miler de mossos d'esquadra vetllaran per evitar incidents el 12 d'octubre a Barcelona

Divendres  11.10.2013  16:14

Un miler d'agents dels mossos d'esquadra, juntament amb la guàrdia urbana, formen el dispositiu que es posarà en marxa aquest divendres a la nit, a partir de les 22.00 hores, per vetllar per la seguretat i l'ordre públic durant els actes previstos, sobretot a la ciutat de Barcelona, aquest dissabte, en motiu del 12 d'octubre. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler ha agraït la col·laboració del Ministeri de l'Interior per "vigilar" els manifestants de "perfil més extrem". Espadaler també confia que el TSJC resolgui a favor del Govern en el recurs que ha presentat Democracia Nacional per la prohibició del tram, entre la plaça de Sants i la plaça Espanya, de la manifestació de l'extrema dreta.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha avançat que el dispositiu de seguretat per als actes del 12 d'octubre a Barcelona es posa en marxa aquest divendres a la nit, a partir de les 22:00 hores, i acabarà aquest dissabte, "al final del dia". Comptarà amb un miler d'agents dels Mossos d'Esquadra, a més dels agents de la Guàrdia urbana de Barcelona que també participaran en la gestió de l'ordre públic.

Espadaler ha tornat a agrair al Ministeri de l'Interior l'oferiment per col·laborar en la vigilància dels grups "de perfil més extrem" que puguin participar en els actes de Barcelona, vinguts d'altres punts de l'estat espanyol. "En aquest oferiment hi va implícit el reconeixement que l'autoritat competent en matèria de gestió de l'ordre públic i policial a Catalunya és el Govern de la Generalitat", ha apuntat Espadaler. El conseller ha assegurat que el govern espanyol està mantenint "el compromís" de controlar els grups d'extrema dreta. 


Recurs de Democracia Nacional

El conseller Espadaler ha insistit en els motius de la prohibició del tram, per a la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona en motiu del 12 d'octubre, entre la plaça de Sants i la plaça d'Espanya.

"És un tram urbà i hi ha antecedents que altres vegades hi ha hagut incidents greus i alteracions greus de l'ordre públic i vam autoritzar allò que s'havia fet cada any, des de la plaça d'Espanya fins a la plaça Sant Jordi, a Montjuïc", ha apuntat. Espadaler ha assegurat que els arguments per a la prohibició d'aquest tram han estat avalats amb informes de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra. "No és una decisió presa a la babalà. S'ha fet per garantir que tothom qui es vulgui manifestar cívicament ho pugui fer i que no hi hagi alteracions de l'ordre públic", ha dit.

Davant el recurs interposat per Democracia Nacional a aquesta decisió d'Interior, el conseller s'ha posat a disposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha assegurat que "s'acatarà" la seva decisió. "Lliurarem tota la informació que ens sigui requerida, però confiem en què la decisió que hem pres està jurídica i policialment argumentada. Creiem en allò que hem fet perquè hi hem esmerçat energies, hem escoltat els cossos policials, i no l'hem fet de qualsevol manera", ha assegurat.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4149323/20131011/miler-mossos-desquadra-vetllaran-evitar-incidents-12-doctubre-barcelona.html