divendres, 4 d’octubre del 2013

Súmate: Aquí nadie fracturara Cataluña, nuestro país, porque somos un solo pueblo

Divendres, 4 d'octubre de 2013 05:00 h

Eduardo Reyes, president de “Súmate”, ha llençat aquest missatge d’independentisme inclusiu a un auditori ple a vessar al cor de Bellvitge. Discurs serè i cors encongits.


L’auditori de la Biblioteca de Bellvitge ha estat l’escenari de la presentació de “Súmate”, l'entitat formada, en gran mesura, per catalans de llengua i cultura espanyola que no volen renunciar al seu futur en una Catalunya independent i que defensen que “junts som la Catalunya real”. En un acte emotiu, Reyes ha recordat que “en democràcia no hay ni fracturas ni rupturas, solo hay debate y urnas”. El jove presentador de l’acte,  Jorge Garcia, ha començat dient: “soy de madre estremeña y de padre de León, soy independentista i alguien dirà que en la escuela me han manipulado i que TV3 me ha comido el coco” . 




Els moments més emotius

El moment en que els membres de Súmate protagonistes del vídeo promocional de l’entitat han pujat a l’escenari cridant independència i el públic aplaudint-los.També ha estat motiu d’apludiments el clam de Lluís Cabrera, president d’Els Altres Andalusos, un dels ponents de l’acte, quan ha dit: "No ens demaneu que la meva mare parli en català, deixeu-la amb la seva pensió de 500 euros perquè les famílies on feia feines no la donaven d'alta, deixeu-la enraonant en castellà, que ella ja sap que construirem un nou país".

El proper repte: tots som Súmate

Esperonar a que la idea Súmate s’estengui al territori català, “tots som Súmate” i "Juntos vamos a construir un nuevo país", tothom pot aglutinar entorn a la idea de Súmate a veïns del bloc, del barri o del poble.

L’anècdota

Una persona lliurant pamflets unionistes als assistents a l’acte sense èxit i que ha estat convidat a assistir-hi.

La concurrència

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, representants d’associacions de veïns, de la PAH, d’Òmnium Cultural, i d’altres entitats de l’Hospitalet, a més, del diputat d'ERC a Madrid, Joan Tardà, la diputada i dirigent de CiU, Meritxell Borràs i  el diputat d’ICV, Josep Vendrell.  Quim Arrufat, diputat de la CUP,  havia confirmat la seva assistència però finalemt l’ha delegat.