dimecres, 16 d’octubre del 2013

Montoro surt a 'tranquil·litzar' Rosa Díez tancant totes les portes a la consulta

Dimecres  16.10.2013  12:53

Autor/s: ACN

'La constitució defineix la indissolubilitat d'Espanya, i per tant no hi ha res a discutir', diu el ministre


El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha dit avui al congrés que la constitució espanyola es faria complir a Catalunya i que no hi hauria cap consulta, responent a una pregunta de la presidenta d'UPyD, Rosa Díez. 'La constitució defineix la indissolubilitat d'Espanya, i per tant no hi ha res a discutir', ha dit, destacant que si hi ha cap proposta al congrés en aquest sentit seguirà els passos del pla Ibarretxe i 'morirà' amb un cop de porta del congrés.

Montoro ha fet aquestes declaracions responent una interpel·lació urgent de Díez, que ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de covardia, i ha demanat al govern espanyol que reaccioni al procés sobiranista de Catalunya i faci complir la llei.




El ministre d'Hisenda ha garantit que el govern espanyol imposaria 'la primacia de la llei' que 'garanteix els drets i llibertats' dels espanyols: la constitució, i el debat sobiranista 'té l'abast que té' perquè 'ningú pot pretendre vulnerar la Constitució del 1978'.



Ha dit que cap canvi del marc constitucional ha de passar pel congrés i ha recordat que el govern espanyol ja ha recorregut al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya.

Montoro ha recordat que la constitució recull la 'indissolubilitat d'Espanya' i per tant 'no hi ha res a discutir'. Qualsevol proposta en aquesta direcció, ha dit, ha de seguir els passos de la proposta del pla Ibarretxe i presentar-se al Congrés dels Diputats, on "també morirà" com ho va fer la proposta del lehendakari.

En aquest marc, Montoro també ha garantit que no hi hauria cap consulta a Catalunya perquè qualsevol canvi en la sobirania popular s'ha de consultar a tota la ciutadania espanyola. "I com que no es consultarà mentre existeixin aquestes majories parlamentàries jo transmeto tranquil·litat i confiança en el compliment de la constitució".




http://www.vilaweb.cat/noticia/4150216/20131016/montoro-surt-tranquillitzar-rosa-diez-tancant-totes-portes-consulta.html