dimarts, 1 d’octubre del 2013

La CUP denuncia moviments de "les elits catalanes" contra la consulta

01/10/2013 a les 13:22h.

David Fernàndez assegura que empresaris busquen una oferta de Madrid perquè Mas es faci enrere


Fernández, durant l'entrevista


El diputat de la CUP David Fernàndez ha revelat l’existència de contactes d'alguns empresaris importants del país amb la Moncloa perquè es faci una oferta econòmica seductora per a Catalunya que faci enrere el president Mas del camí cap a la consulta.

Fernàndez, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio ha assegurat que "hi ha moviments, detectats a les elits. No som nosaltres qui anem a la Moncloa, són el senyor Godó i el senyor Fainé els que fan una visita a Rajoy reclamant que obri ponts, que faci una oferta atractiva per a Catalunya”.

Madrid, però, no està disposat a buscar cap solució per les aspiracions de Catalunya, segons Fernández. De totes maneres, el diputat de la CUP diu que confia que el president Mas no es mourà del guió i continuarà el procés sobiranista obert.

Pel que fa als partidaris de la tercera via els ha demanat això: “Primer decidim que som lliures, i quan siguem lliures ja decidirem amb qui ens federem, quina relació establim amb Europa, quina establim amb la Mediterrània, que sempre ens n’oblidem".

"I per a nosaltres una Mediterrània en pau i solidària també es fonamental, però per tant que deixin de prostituir el federalisme originari i original, el federalisme català: si no som lliures no ens podem federar amb ningú”, ha afegit.



http://politica.e-noticies.cat/la-cup-denuncia-moviments-de-les-elits-catalanes-contra-la-consulta-79429.html